Hurda motosikletle 12 bin lira ceza yedi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Hurda motosikletle 12 bin lira ceza...

Hurda motosikletle 12 bin lira ceza yedi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Mayıs 2020 Pazar - 02:10Güncelleme: 24 Mayıs 2020 Pazar - 02:14
Hurda motosikletle 12 bin lira ceza yedi

Denizli’de, hem coronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağına hem de polisin “dur” ihtarına uymayan bir motosikletli, kısa süren kovalamacanın ardından yakalandı. Şahsa, sokağa çıkma kısıtlaması ve trafik kurallarını ihlal etmeden yaklaşık 12 bin TL para cezası kesildi.

Coronovirüs salgınıyla mücadele kapsamında 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının sürdüğü Denizli’de güvenlik önlemi alan polis ekipleri, Denizli-İzmir karayolu üzerinde kontrol noktası oluşturdu.

Yoldan geçen araçların belge kontrolünü yapan ekipler, plakasız bir motosiklet sürücüsünü durdurmak istedi. Ancak sürücü ‘dur’ ihtarına uymayınca, polis ile kaçan sürücü arasında kovalamaca başladı.

Yaklaşık 10 dakikalık kovalamaca sonrası motosiklet sürücüsü, Hacıkaplanlar Mahallesinde durduruldu. Yapılan kontrollerde Ali Y.’nin kullandığı motosikletin hurda belgeli olduğu, bu yüzden de plakasının olmadığı ortaya çıktı. Ali Y.’ye sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etme suçu başta olmak üzere, plakası ve ehliyetsiz motosiklet kullanmak, trafiği tehlikeye düşürmek, ‘dur’ ihtarına uymamak gibi suçlardan toplamda yaklaşık 12 bin TL para cezası kesildi.

Şahıs sonrasında ise kelepçelenerek ifadesi alınmak üzere karakola götürülürken, motosiklet ise incelendikten sonra otoparka götürülmek üzere çekiciye yüklendi.

DENİZLİ (İHA)