Biber gazı sıkan polis açığa alındı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Biber gazı sıkan polis açığa alındı

Biber gazı sıkan polis açığa alındı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Mart 2019 Salı - 12:42Güncelleme: 5 Mart 2019 Salı - 12:49
Biber gazı sıkan polis açığa alındı

Denizli’de İl Göç İdaresi önünde işlemleri için toplanan kalabalığa biber gazı sıkan polis memuru açığa alındı ve hakkında soruşturma başlatıldı.

İddiaya göre, Denizli İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne işlem yaptırmak için gelen yaklaşık 450 kişinin bulunduğu kalabalıkta meydana gelen olayın ardından, orada bulunan görevli polis memuru elindeki biber gazını rastgele sıktı. Bazıları biber gazından etkilenirken, o anın görüntüsünü çekenler sosyal medyada paylaşımda bulundu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Paylaşımın ardından olay ulusal boyuta taşınırken, valilikten konuyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, “Bazı yayın organları ve sosyal medyada yer alan Denizli İl Göç İdaresi önünde yaşanan olay ile ilgili kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi ile alakalı olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur” denilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Uluslararası koruma başvurusunda bulunma ve uluslararası koruma başvuru sahiplerinin her pazartesi günü Denizli İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nde başvuruda bulunma ve kimlik yenileme işlemleri için sıra verilmektedir. Kimlik yenileme işlemleri için Denizli İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nde sıra almak isteyen yaklaşık 450 kişinin bulunduğu bir ortamda oluşan arbedenin önlenmeye çalışılması sırasında meydana gelen olay ile ilgili inceleme ve soruşturma başlatılmış olup, ilgili polis memuru geçici olarak görevden uzaklaştırılmıştır.”