Çalıntı çelik kasa göletten çıkarıldı – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Çalıntı çelik kasa göletten çıkarıldı

Çalıntı çelik kasa göletten çıkarıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Kasım 2019 Salı - 16:08Güncelleme: 13 Kasım 2019 Çarşamba - 00:07
Çalıntı çelik kasa göletten çıkarıldı

Denizli’nin Kale ilçesinde, “pes” dedirten hırsızlık olayı. Turgut M. eşi ve kuzeniyle birlikte olup annesine ait çelik kasayı çaldı. İçindeki parayı aldıktan sonra da kasayı sulama göletine attı. Ancak, üçlünün oyunu çabuk bozuldu ve jandarma tarafından kısa sürede yakalandı.

Olay, Kale ilçesinin Habipler Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, 75 yaşındaki Gülsüm M.’nin evden ayrılmasını fırsat bilen oğlu 45 yaşındaki Turgut M., gelini 40 yaşındaki Serpil M. ve 42 yaşındaki Ali M., içeriye girip çelik kasayı aldı.

Götürdükleri yerde oksijen kaynağı ve çeşitli aletler kullanarak açan 3 kişi, içinde bulunan 12 bin lirayı aldı. Diğer iki bölmeyi açamayınca bir araca yükleyip Tavas ilçesindeki Çalıköy Göleti’ne atarak, bölgeden uzaklaştı.

ŞİKAYET ÜZERİNE YAKALANDILAR

Gülsüm M., eve dönüp çelik kasayı göremeyince hemen jandarmayı arayıp şikayetçi oldu. JASAT ekipleri, yürüttükleri soruşturma sonucunda kısa sürede sonuca ulaştı. Gözaltına alınan Turgut M. ve eşi Serpil M.’yi gözaltına aldı. Yapılan sorgulamada kasayı çaldıkları itiraf eden karı-koca, kasanın gölete atılmasına da Ali M.’nin yardımcı olduğunu söyledi.

DALGIÇLAR BULDU

Şüphelilerin ifadesi üzerine Çalıköy Göleti’ne giden ekipler, Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Daire Başkanlığından yardım istedi. Gelen dalgıçlar, kısa sürede kasanın yerini belirledi ve bir vinç yardımıyla kasa çıkarıldı.

ALT KISMINI AÇAMAMIŞLAR

Kasanın çıkarılmasıyla üst bölmesinin açık olduğu, ancak alt bölmenin açılamadığı görüldü. Kasa ve içinden alınan 12 bin lira Serpil M.’ye teslim edilirken, gözaltına alınan Turgut M., Serpil M. ve Ali M., Kale Adliyesine sevk edildi.