Yavuzçehre Tekstil’in markası Tiburon’un sporcusu sörfte Türkiye birincisi oldu – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Yavuzçehre Tekstil’in markası Tiburon’un sporcusu sörfte...

Yavuzçehre Tekstil’in markası Tiburon’un sporcusu sörfte Türkiye birincisi oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Ekim 2019 Perşembe - 16:20Güncelleme: 10 Ekim 2019 Perşembe - 16:20
Yavuzçehre Tekstil’in markası Tiburon’un sporcusu sörfte Türkiye birincisi oldu

Yavuzçehre Tekstil’in yepyeni ve “kendi yolunda” markası Tiburon ürünleriyle dikkatleri toplarken, sponsorluğunu yaptığı genç sporcu Sarp Bulut ise Türkiye Kite Sörf (surf) Slalom Genç Erkeklerde Türkiye birincisi oldu.

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Formula Kite Hydrofoil, Slalom ve Freestyle Türkiye Şampiyonası Yarışları yapıldı. Bu şampiyonada Tiburon’un genç sporcusu Sarp Bulut da mücadele etti. Dört yıldır kite surf yapan 16 yaşındaki Bulut, elde ettiği başarıyla gurur kaynağı oldu.

Genç sporcu, 2016 yılında katıldığı ilk yarışta üçüncü, 2018’de katıldığı altıncı yarışta ise U18 kite surf slalomda birincilik kazandı. Başarıyla devam ettiği sporculuk kariyeriyle katıldığı her yarıştan önemli dereceler alarak döndü.

Tiburon’un kendi yolunda felsefesini çok genç yaşlarda deneyimleyen Sarp Bulut, çok yoğun bir hazırlık dönemi ve sonrasında her yarışta gösterdiği üstün performanslarıyla da Tiburon’un gururu olmayı sürdürüyor. 3-6 Ekim tarihleri arasında Muğla-Akyaka’da Türkiye Yelken Federasyonunca düzenlenen Türkiye Şampiyonası U19 Kite Foil’de ikinci, U19 Kite Surf Slalom’da birinci olan Sarp Bulut, akranlarına ve Tiburon ekibine ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

Genç sporcunun başarılarıyla gururlanan Tiburon ekibi, duygularını “Her zaman Sarp Bulut’un destekçisi olacağız. Milli takım kampına hak kazanması bizim için çok kıymetli. Her katıldığı yarışta başarıya imza atması bizleri daha da heyecanlandırıyor. 2020’de Tokyo’da ve 2024’te Paris’te gerçekleşecek uluslararası olimpiyatlara hazırlandığı süreçte de tüm motisyonumuzla yanındayız. Bu yarışlardan Kite Foil gençler dalında önemli dereceler alarak döneceğinden eminiz. Tiburon olarak Sarp Bulut’a inancımız tam” sözleriyle ifade etti.