Tomrukla çalışıp şampiyon olan haltercinin hedefi milli forma – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
10 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Tomrukla çalışıp şampiyon olan haltercinin hedefi...

Tomrukla çalışıp şampiyon olan haltercinin hedefi milli forma

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Haziran 2018 Salı - 08:35Güncelleme: 5 Haziran 2018 Salı - 08:35
Tomrukla çalışıp şampiyon olan haltercinin hedefi milli forma

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde 4 yıl önce ormanda çalışırken tomruk düşen sol bacağı diz hizasından kesilen Hakan Dağ, tomruklarla çalışarak başladığı halterde milli formayı giymeyi hedefliyor.

Acıpayam ilçesinde yaşaşan 32 yaşındaki Hakan Dağ, 4 yıl önce ormanda çalışırken sol bacağının üzerine kamyondan tomruk düşmesi sonucu ağır yaralandı. Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde yaklaşık 1,5 yıl tedavi gören ve sol bacağı diz hizasından kesilerek protez bacak takılan Dağ, daha önce yaptığı güreş sporunu bırakıp halterle ilgilenmeye başladı.

Tomruk kaldırarak bu spora adım atan Dağ, antrenör Uğur Tekin ile sıkı bir çalışma yürüttü.
Konya'da 31 Mart-1 Nisan'da yapılan Bedensel Engelliler Halter Türkiye Şampiyonası'nda 72 kiloda mücadele eden Dağ, Türkiye 3'üncüsü oldu.

Hakan Dağ, yaptığı açıklamada, bacağını kaybettiği için hayata küsmediğini, daha önce güreş sporu ile uğraştığını ve madalyalar aldığını fakat geçirdiği iş kazası ile ayağının kesilmesi üzerine güreş yapamayınca haltere merak sardığını ifade etti.

Bacağının protez olmasından dolayı iş bulamadığını aktaran Dağ, "Başvurduğum yerlerden olumsuz yanıt alıyorum. Görüştüğüm kişilerden bazıları bana para yardımı yapmak istediler. Benim paradan ziyade düzenli bir işe ihtiyacım var. Tomruklarla çalışarak Türkiye üçüncüsü olduğum halterde hedefim milli formayı giyip Türkiye'yi Avrupa ve dünya şampiyonalarında temsil etmek." diye konuştu.

Antrenör Uğur Tekin de Dağ'ın başarılı bir sporcu olduğunu belirterek, "Ormanda kütüklerle çalıştığını duyunca salonumu kendisine açtım. Hedefimiz Hakan'ın milli formayı giymesi." ifadesini kullandı.

DENİZLİ (AA)