Şampiyon Denizlispor kupasını aldı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Şampiyon Denizlispor kupasını aldı

Şampiyon Denizlispor kupasını aldı

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 19 Mayıs 2019 Pazar - 22:52Güncelleme: 20 Mayıs 2019 Pazartesi - 00:19
Şampiyon Denizlispor kupasını aldı

Abalı Denizlispor 9 yıl aradan sonra Süper Lig’e çıkarken, şampiyonluk kupası Atatürk Stadı’nda düzenlenen törenle verildi. Kupanın havaya kaldırıldığı anda taraftarlar büyük bir coşku yaşadı.

Abalı Denizlispor şampiyon olarak tamamladığı sezonda kupasını Türkiye Futbol Federasyonu İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez’in elinden aldı. Yerel sanatçıların mini bir konser verdiği kutlama törenine Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Futbol Federasyonu Temsilcisi Ali Düşmez, kulüp eski başkanları ve taraftarlar katıldı.

Törende konuşan kulüp başkanı Ali Çetin, o sene bu sene dediklerini ve sözlerini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, bugünün Denizlispor tarihine altın harflerle yazılacağını söyledi. Çetin, şöyle konuştu:

“Bugün Denizlispor tarihine altın harflerle yazılacaktır. Söz verdiğimiz gibi kupayı alıp getirdik size. Bugün özel bir gün. 19 Mayıs’ın 100’üncü yılını kutladığımız bu günde Mustafa Kemal Atatürk ve vatanımız için canını vermiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Denizlispor 9 yılda çok zor günler yaşadı. Avrupa kupalarından 1. Lig’e geriledi. Kazanmak için değil, kaybetmemek için mücadele etti, elindeki mevcudu korumaya çalıştı. Sponsor bulamadığı günler oldu. Ama şu anda yıllık 1 milyon euroya sponsorluk anlaşması yaptık. Nereden nereye geldiğimizi hep beraber gördük. Denizlispor yönetimine talip olduğumuzda yaşanılan zorlukların farkındaydık. Denizlispor’u yeniden ihtişamlı günlerine döndürmek, Denizlispor’a şampiyonluk gururunu yaşatmak için yola çıkmıştık. Bununla ilgili şeffaf olacağız dedik, olduk. Birleştirici olacağız dedik, olduk. Türkiye’nin örnek kulübü olacağız dedik, o da oldu. Bu takım Süper Lig’e çıkacak dedik, çıktı. Daha ne olsun? Süper Lig’de ilk 5’e oynayacağız. Sekiz ay önce bir televizyon kanalında 72 puanla şampiyon olacağımızı söylediğimde dalga geçmişlerdi. Bugün 72 puanla şampiyonuz.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da Denizlisporun her zaman yanında olduklarını ve desteklerinin bundan sonra da devam edeceğini belirtti. Zolan, “O sene oldu, muhteşem oldu. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bugün hayal gibi, rüyadayız sanki. Dokuz yıllık hasret vardı. Burada çok maçlar izledik. Son dakikalarda başka maçlardan gelecek sonuçlarla ligde kalmayı bekledik, çok acılar yaşadık. Denizlispor’a sahip çıktık. Dedik ki Denizlispor, Denizli’nin en değerli markasıdır. Denizlispor markasının yaratılmasından dolayı görev yapmış tüm başkanlarıma teşekkür ediyorum. İnşallah o kötü günler, zor günler geride kaldı. Bize dediler ki, bu Denizlispor’dan bir şey olmaz bırakın. Dedim ki bırakamayız. Bırakmış olsaydık bugün külleri yoktu. İyi ki bırakmamışız, iyi ki sahip çıkmışız” dedi.

Vali Hasan Karahan da şampiyon Denizlispor’u kutlayarak başarılarının devamını diledi.

Konuşmaların ardından yöneticilere ve futbolculara madalyaları verildi. Ardından şampiyonluk kupası kaptan Mehmet Akyüz’ün ellerinde yükseldi.

Fotoğraflar: Engin ÜNAL