PFDK’dan Denizlispor’a ceza – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. PFDK’dan Denizlispor’a ceza

PFDK’dan Denizlispor’a ceza

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Ocak 2019 Perşembe - 17:26Güncelleme: 31 Ocak 2019 Perşembe - 17:28
PFDK’dan Denizlispor’a ceza

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Adana Demirspor maçında taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Denizlispor’a para cezası verdi.

Spor Toto 1. Lig’in 19. haftasında kendi evinde Adana Demirspor’la karşılaşan Denizlispor’a taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle para cezası verildi.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklama şu şekilde:

“Denizlispor Kulübünün, 26.01.2019 tarihinde oynanan Denizlispor-Adana Demirspor Spor Toto 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 10.000.-TL Para cezası ile cezalandırılmasına, FDT'nin 53/3. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan maraton tribün I, J ve kapalı üst tribün B blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmiştir.”

PFDK’nın açıklamasında, “aynı maçta takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi ve taraftarlarının neden olduğu saha olayları sebebiyle Adana Demirspor Kulübüne toplam 34 bin 500 TL para cezası, çirkin ve kötü tezahüratta bulunan misafir tribün kale arkası 1 S, Ş, T blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmiştir” denildi.