Deplasman kralı: Denizlispor – D20Haber
19.04.2024, Cuma
10 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Deplasman kralı: Denizlispor

Deplasman kralı: Denizlispor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Mayıs 2019 Perşembe - 08:00Güncelleme: 23 Mayıs 2019 Perşembe - 12:42
Deplasman kralı: Denizlispor

Denizlispor, şampiyonluk yarışında kendi evinde inişli çıkışlı bir grafik çizerken, yeşil-siyahlı takımı zirveye taşıyan puanlar deplasman maçlarından geldi. İkinci yarıda deplasmanlarda yenilgi yüzü görmeyen Horozlar, ev sahibi takımların korkulu rüyası, dış sahanın kralı oldu.

Ligin ilk yarısını ikinci sırada bitiren Denizlispor, camiayı şampiyonluğa iyice inandırdı. Bir televizyon programında “Süper Lig’e 72 puanla şampiyon olarak çıkacağız” diyen Kulüp Başkanı Ali Çetin’in sözlerini hayli iddialı bulanlar olmuş, kendi deyimiyle bazıları da bıyık altından gülmüştü.

Takımı iyice tanıyan ve kendi sistemini takıma yerleştiren teknik direktör Yücel İldiz, devre arası Antalya kampını da iyi değerlendirdi. Kadroda zaman zaman rotasyon yapabileceği futbolcuların form durumlarını gören İldiz, diğer yandan devre arası transferleri Oğuz Yılmaz ve Kehinde’yi takıma monte etmenin çabasında oldu.

TAKIM 2. YARIYA FIRTINA GİBİ GİRDİ

Yeşil-siyahlılar, ikinci yarıya fırtına gibi girdi. Deplasmanda Gazişehir Gaziantep’i 1-0 yenen Denizlispor, rakibinden rövanşı da aldı. Kendi evindeki ilk maçta ise, play-off mücadelesi veren Adana Demirspor’a gol olup yağdı. Yılmaz Vural’ın öğrencileri, Denizlispor karşısında çaresizleri oynadı ve sahadan 5-1 yenik ayrıldı.

İkinci yarının ilk iki maçından galibiyetle ayrılan Horozlar, şampiyonluktaki en önemli rakibi Gençlerbirliği’nin üst üste aldığı yenilgilerle 19’uncu haftada 42 puanla liderlik koltuğuna oturdu. Liderlik camiayı şampiyonluğa olan inancın da perçinlenmesini sağladı.

14 MAÇLIK YENİLMEZLİK SERİSİ

Ligin sekizinci haftasında aldığı 3-0’lık Ümraniyespor yenilgisinin ardından teknik direktör değişikliğine giden Denizlispor, Yücel İldiz’in dümene geçmesiyle peş peşe galibiyetler aldı. Araya beraberliklerin de sıkıştığı bu dönemde yeşil-siyahlılar, 14 maçlık yenilmezlik serisi yakaladı.

BÜYÜYÜ ÖZKÖYLÜ’NÜN TAKIMI BOZDU

Ligin 22’nci haftasını 47 puanla lider geçen Denizlispor’un yenilmezlik serisine eski teknik direktörü Osman Özköylü’nün çalıştırdığı Osmanlıspor son verdi. 23’üncü haftada Denizli’de oynanan maçı Osmanlıspor 2-0 kazanırken, liderlik koltuğunu da rakibine bırakıyordu. Bir hafta sonra rakiplerinin takılmasıyla liderliği geri alan Horozlar, beş hafta daha yoluna puan cetvelinin en üst basamağında devam etti.

İÇ SAHA BERABERLİKLERİ

Ancak, ligin ikinci yarısında Denizlispor’u en fazla zorlayan iç saha beraberlikleri oldu. Kapanan takımların defansını geçmekte zorlanan yeşil-siyahlılar, 21’inci haftada Altınordu’yu 1-0 yendikten sonra evinde adeta galibiyeti unuttu.

Osmanlıspor’a 2-0 yenilen Horozlar, Ümraniyespor ile golsüz, Altay ile 3-3, Boluspor ve Balıkesirspor ile 0-0 berabere kalarak 11 puan kaybetti. Bu skorlar da 29’uncu haftada Denizlispor’un liderlik koltuğundan bir kez daha inmesine yol açtı.

Özellikle iç sahadaki Altay maçında taraftarlar da, İldiz ve yönetim de öldü öldü dirildi. Yeşil-siyahlılar, tek puanı son dakika golüyle kurtarırken, teknik direktörden “O puan belki de bizi şampiyon yapacak” diyordu.

Denizlispor, bir hafta sonra Adana deplasmanında da müthiş bir geri dönüş yaşattı. Son dakikalar gol düellosu şeklinde geçen karşılaşmada yeşil-siyahlılar, 90+9’da Burak Çalık ile gülüyordu. Kulüp Başkanı Ali Çetin, Altay ve Adanaspor maçlarıyla ilgili konuşurken “Ömrümden 20 yıl gitti” diyordu.

DEPLASMAN KARNESİ

Denizlispor, bu sezon yaşadığı iç saha kayıplarını deplasman galibiyetleriyle telafi etmesini bildi. Ligin ikinci yarısında kendi evinde sadece 3 maç kazanan, 4 maçı berabere bitirip, sahadan 1 kez de yenik ayrılan Horozlar, deplasmanda 7 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti. 34 haftalık maratonda, dış sahada kazanılan puan sayısı 39, iç sahada kazanılan puan sayısı 33 oldu. Bu tablo da şampiyonlukta deplasman puanlarının payını net bir şekilde ortaya koydu.