Denizlispor’da sancılı bekleyiş – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Denizlispor’da sancılı bekleyiş

Denizlispor’da sancılı bekleyiş

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Eylül 2017 Salı - 15:41Güncelleme: 19 Eylül 2017 Salı - 15:41
Denizlispor’da sancılı bekleyiş

TFF 1. Lig ekiplerinden Denizlispor'da bir yandan sportif anlamda alınan başarısız sonuçlarla sıkıntılı günler yaşayan yönetim, diğer taraftan Ulusal Kulüp Lisansı almak için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) verilmesi gereken belgeleri tamamlamaya çalışıyor.

Mali gereklilikleri yerine getirebilmek için bir aydan bu yana kulüpten alacağı bulunan 92 eski futbolcu, teknik adam ve kulüp çalışanıyla görüşen yöneticiler 89 kişiden muvafakatname aldı. 92 kişiye 5 milyon 179 bin TL ödemesi gereken kurmaylar, bugüne dek 1 milyon 270 bin TL nakit ödeme yaptı, kalan borçları ise yapılandırdı.

Dosyayı bugün üç esikle TFF'ye gönderen yeşil-siyahlılar, eski futbolcuları Servan Taştan, Sinan Fatih Kaplan ve Brezilyalı Leozinho ile anlaşma yapıp muvafakatname almaya çalışıyor. 140 bin TL alacağı olan Servan 70 bin TL'yi nakit isterken, 2012 yılında Almanya'dan gelen Sinan Fatih Kaplan'ın Almanya'daki kulübüne 5 bin euro ödendi, futbolcuyla ise anlaşmaya çalışılıyor. 365 bin TL alacağını 280 bin eruoya indirmeyi kabul eden Leozinho'ya 140 bin euroyu peşin, kalan bölümü 4 taksitte ödemeyi öneren Başkan Mustafa Öztek'in Brezilyalı oyuncudan haber beklediği bildirildi.

Ulusal Kulüp Lisansı için gerekli dosyayı hazırlayan Başkan Yardımcısı Taner Atilla, 92 alacak dosyasını kapatabilmek için bugüne kadar 300'e yakın görüşme yaptıklarını, bunlardan 89'unu çözümlediklerini belirterek, "TFF'nin kulüplere tanıdığı ek süre yarın sana erecek. Biz üç eksikle dosyayı gönderdik. Henüz uzlaşamadığımız üç futbolcuyla da yarına kadar anlaşmak için görüşmelerimiz devam ediyor. Tek bir kişiden bile muvafakatname alamazsak yeni bir cezai yaptırımla karşı karşıya kalabiliriz. Puan silme cezası almamak için yarına kadar eksiklerimizi tamamlayacağız" şeklinde konuştu.

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)