Denizlispor’da Özköylü ile yaşanan kaos haftaları, İldiz’le yakalanan çıkış – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Denizlispor’da Özköylü ile yaşanan kaos haftaları,...

Denizlispor’da Özköylü ile yaşanan kaos haftaları, İldiz’le yakalanan çıkış

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Mayıs 2019 Salı - 10:31Güncelleme: 22 Mayıs 2019 Çarşamba - 15:13
Denizlispor’da Özköylü ile yaşanan kaos haftaları, İldiz’le yakalanan çıkış

Denizlispor, Süper Lig’e dönüş için sezona başlarken, teknik direktör Osman Özköylü ile yaşanan problemler, futbolcuların antrenman boykotu, yönetim değişikliği camiaya kısa süren karamsarlık yaşattı. İşte o süreçte yaşananların özeti.

Denizlispor, Süper Lig’e dönüş için sezona başlarken, teknik direktör Osman Özköylü ile yaşanan problemler, futbolcuların antrenman boykotu, yönetim değişikliği camiaya kısa süren karamsarlık yaşattı. İşte o süreçte yaşananların özeti.

Geçen sezon son hafta sonuçlarıyla kümede kalan Denizlispor’da 2018-2019 sezonu için unutulan hedef yeniden gündeme gelmişti. Kulüp Başkanı Mustafa Üstek, çıtayı en yükseğe koyarken, bunu gerçekleştirecek futbolcular takıma katılarak güçlü bir kadro oluşturuldu. Takımın başına da yeşil-siyahlı camiayla pek barışık olmayan Osman Özköylü getirildi.

Özköylü’nün Denizlispor’daki ikinci dönemi parlak başlamadı. İlk maçta kendi evinde Gazişehir Gaziantep’ 1-0 yenilen yeşil siyahlılar, bunu deplasmanda aynı skorla alınan Adana Demirspor galibiyetiyle telafi etti. Horozlar, kendi evindeki ikinci maçından da 3 puan çıkaramadı ve Hatayspor ile golsüz berabere kaldı.

İNİŞLİ ÇIKIŞLI GRAFİK

Bu kayıplar camiada yavaş yavaş eleştirlerin yüksek sesle dile getirilmesine yol açarken, İzmir deplasmanında alınan 4-0’lık Altınordu yenilgisi Özköylü’ye olan güvenin sorgulanmasına da yol açtı. Araya giren 4-1’lik Eskişehirspor, deplasmanda elde edilen 2-0’lık Osmanlıspor ve yine iç sahada alınan 3-0’lık Tetiş Yapı Elazığspor galibiyetleri buzları eritir gibi oldu.

“BENİ KOVUN” DEDİRTEN AÇIKLAMA

“İşler yoluna giryor” derken Osman Özköylü, yaptığı açıklamayla yönetime adeta “beni kovun” diyordu. Yönetim ile futbolcular arasına köprü olması gereken teknik adam, bir antrenman sonrası yaptığı açıklamada, kendisine ve futbolculara 2 aydır kulüpten hiç bir ödemenin yapılmadığını ileri sürüyordu.

Oyuncuların ve kendilerinin beklenti içerisinde olduğunu ifade eden Özköylü, sadece pirim vererek bu işlerin yürümeyeceğini söylüyordu. Sonrasındaki ifadeleri yenilir yutulur gibi değildi. İşte 2 Ekim’de söylediklerinden bir bölüm:

"Oyuncuların da bir yere kadar gücü ve sabrı var. Bir yere kadar psikolojik sıkıntıları biz dengelemeye çalışıyoruz. Daha sonra bu kırılma başladığı zaman her şey tekrar başa döner. Bu takım, Denizlispor ve camiası için bir şanstır. Bu kadar güzel ve kaliteli bir oyuncu grubunu yakalamışken bu şehir takıma daha çok sahip çıkmalı. Oyuncuların beklentilerine cevap vermeli. Neticede hepimiz profesyoneliz. Profesyonel insanlar olarak da bu kulübü, şehri ve camiayı seviyoruz. Neticede bizim de evde çoluğumuz çocuğumuz var. Onlar evde taş yemiyorlar. Biz evde karga beslemiyoruz. Biz de yaptığımız işin karşılığını almak istiyoruz. Evet, fedakarlık yapabiliriz. Bir ya da iki ay geçer ama daha fazlası olmaz. Herkesin bir beklentisi var. Buna karşılık vermesi gereken de yönetimdir."

FUTBOLCULAR ANTRENMANA ÇIKMADI

Bu açıklamayla adeta bombanın pimini çekip kulübün ortasına bırakan Özköylü’nün takıma nasıl bir kötülük ettiği ertesi gün daha iyi anlaşıldı. Özköylü’nün kışkırtıcı açıklamasının ardından futbolcular, şampiyonluk yolundaki rakiplerinden Ümraniyespor ile oynayacakları maç öncesinde kazan kaldırıp antrenmana çıkmadı.

ÜMRANİYESPOR YENİLGİSİ BARDAĞI TAŞIRDI

Bu yaşananların ardından çıkılan İstanbul deplasmanında Ümraniyespor’a 3-0 yenildi yeşil-siyahlılar. Kulüp Başkanı Mustafa Üstek, bu yenilginin sonrasında da yönetimi suçlamayı sürdüren Özköylü ile yolların ayrıldığını açıkladı. “Geçen hafta yaptığı açıklamadan sonra göndermemiz gerekirdi” diye de ilave etti.

TAKIMIN BAŞINA YÜCEL İLDİZ GETİRİLDİ

Özköylü’yü gönderen yönetim daha önce Malatyaspor, Orduspor ve Kardemir Karabükspor’u Süper Lig’e çıkaran Yücel İldiz ile anlaştı. Yeşi-siyahlılar, tecrübeli teknik adamın yönetiminde çıktığı ilk maçta Afjet Afyonspor’u 3-0 yendi. Bu galibiyet camiada yeniden bahar havası estirmeye yetti.

GALİBİYETLER SERİSİ

İldiz ile birlikte çıkışa geçen Horozlar, peş peşe Altay, Adanaspor, Boluspor ve Giresunspor maçlarını kazanıp, lider Gençlerbirliği ile sekizinci haftada 11 olan puan farkını hızla eritip 3’e düşürdü. Araya Balıkesir Baltok ve Gençlerbirliği beraberlikleri girdi. Kardemir Karabükspor’u deplasmanda 3-2, evinde İstanbulspor’u 1-0 yenen Denizlispor, ilk yarıyı 36 puanla lider Gençlerbirliği’nin 5 puan gerisinde ikinci sırada bitirdi.