Denizlispor ile camiayı barıştıran slogan: O Sene Bu Sene – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Denizlispor ile camiayı barıştıran slogan: O...

Denizlispor ile camiayı barıştıran slogan: O Sene Bu Sene

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 22 Mayıs 2019 Çarşamba - 08:07Güncelleme: 22 Mayıs 2019 Çarşamba - 02:41
Denizlispor ile camiayı barıştıran slogan: O Sene Bu Sene

Abalı Denizlispor, kaostan çıkıp yükselişe geçerken, teknik direktörlüğün dışında bir değişiklik daha oldu. Mustafa Üstek’ten boşalan başkanlık koltuğuna Ali Çetin oturdu. Çetin, dillere pelesenk olan “O Sene Bu Sene” sloganıyla camiayı yeniden bütünleştirdi ve takım yeniden maçlarını dolu tribünler önünde oynamaya başladı.

Abalı Denizlispor, 1. Lig’e düşmesinden bu yana ilk defa yönetim krizlerinin yaşanmadığı bir sezon geçirdi. Yönetim krizleri çıkmaması, maddi açıdan fazlaca sıkıntılar yaşansa da, bir ara transfer yasağı problemi yaşansa da hem Mustafa Üstek hem Ali Çetin yönetimleri, Büyükşehir Belediyesi’nin kulübün yanında durmasıyla bunların üstesinden geldi.

ÜSTEK BIRAKTI, ÇETİN BAŞKAN OLDU

Teknik direktör sorunu çözülüp takım beklenen çıkışını yaparken, sağlık problemleri yaşayan Mustafa Üstek, yükü daha fazla taşıyamayacağını söyleyip 31 Ekim 2018’de başkanlığı bıraktı. Yeni başkan Ali Çetin oldu. Çetin, kendi ekibini oluşturmak için de genel kurul kararı aldı. Aralık ayındaki genel kurulda da yeniden aynı göreve seçildi.

“O SENE BU SENE OLACAK” DEDİ

Kulübün yeni başkanı Ali Çetin, devraldığı mirası daha ileriye taşımak için tüm camiayı motive eden ve dillere pelesenk olan “O Sene Bu Sene Olacak” sloganıyla yola koyuldu. Yönetim, teknik heyet ve taraftar uyumu işleri kolaylaştırıken, Süper Lig’den düştükten sonra küskün olan camiayla barışıldı. Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın da devreye girmesiyle sanayici ve işadamlarından destekler sağlandı, sponsorlar bulundu. Bu da maddi sorunları en azından bu sezonluk çözdü.

ARA TRANSFERDE 2 TAKVİYE

Kadro derinliği oluşturabilmek için teknik direktör Yücel İldiz’in istekleri doğrultusunda ara transfer döneminde defansa Balıkesirspor Baltok’dan Oğuz Yılmaz, forvete de Ankaragücü’nden Kehinde alındı. İldiz’in takıma yavaş yavaş monte ettiği Oğuz Yılmaz, son haftalarda defans bloğunun değişmez isimlerinden oldu.

SÜPER YEDEK KEHİNDE

Yeşil-siyahlıların Kamerunlu santraforu Lanre Kehinde de takıma golleriyle katkıda bulundu. Genelde yedek olarak kadroda yer alsa da genç futbolcu, kritik maçlarda ve kritik dakikalarda attığı gollerle puanlar kazandıran isim oldu. Kehinde ikinci yarıda katıldığı Abalı Denizlispor’da 10 gole imza attı.

HOROZLARIN İLK YARI KARNESİ

Horozlar, ligin ilk yarısında teknik direktör değişikliğinin ardından yakaladığı çıkışla hem iç saha hem deplasman performansıyla dikkati çekti. İlk yarıda iç sahada 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi alan yeşil-siyahlılar, hanesine 20 puan yazdırdı. Rakip fileleri 20 kez havalandırırken, kalesinde 6 gol gördü.

Abalı Denizlispor, ligin ilk yarısında deplasman maçlarını 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgiyle kapattı. 11 gol atıp, 11 gol yedi 16 puan topladı.