Denizlispor, Altınordu’yu 1-0 ile uğurladı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Denizlispor, Altınordu’yu 1-0 ile uğurladı

Denizlispor, Altınordu’yu 1-0 ile uğurladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Şubat 2019 Pazar - 21:00Güncelleme: 10 Şubat 2019 Pazar - 23:33
Denizlispor, Altınordu’yu 1-0 ile uğurladı

Lider Denizlispor, Ege derbisinde Altınordu’yu 1-0 ile geçerek en yakın takipçileriyle arasındaki puan farkını 5’e çıkardı.

Ligin en fazla gol atan takımı ile en az gol yiyen iki takımının Denizli’deki buluşması, futbolseverlere keyifli bir mücadele izletti. Maçın genelinde üstünlüğünü rakibine kabul ettiren Denizlispor, Recep Niyaz ve Burak Çalık ile net fırsatlar yakaladı. Ne var ki maçın ilk bölümünde yeşil-siyahlıların gol ayakları topu filelerle buluşturamadı.

İkinci yarıya Altınordu daha iyi başladı. Geliştirdiği ataklarla Denizlispor kalesinde etkili olan İzmir temsilcisi, defansın bir anlık duraklamasıyla kalesinde golü gördü. Golü atan Burak Çalık, haftalar sonra şanssızlığını da kırdı. Denizlispor aldığı galibiyetle puanını 46'ya çıkarırken, Altınordu'nun 14 maçlık yenilmezlik serisine son verdi.

Tribünlerin büyük bölümünü dolduran yeşil-siyahlı taraftarlar ise, maç boyunca takıma verdikleri destekle 12. adam özelliğini sürdürdü.

MAÇTAN DAKİKALAR

Dakika 5: Recep, orta alandan topla hareketlendi, ceza sahasına sokuldu ve kaleyi gördüğü anda vuruşunu yaptı. Kaleci Erce Kardeşler, köşede topu bloke etti.

Dakika 19: Burak Çalık uzaktan kaleyi yokladı, top kalecide kaldı.

Dakika 22: Recep Niyaz’ın kullandığı frikik atışında kaleci Erce Kardeşler topu kornere çeldi.

Dakika 26: Altınordu’nun hızlı gelişen atağında Anıl Koç, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Stackhowiak, topu krnere çelerek kalesini golden korudu.

Dakika 31: Furkan’ın sağ kanattan sürüklediği atakta Recep Niyaz vuruşunu yaptı. Kaleciden dönen topu Burak Çalık uygun pozisyonda auta attı.

Dakika 35: Burak Çalık’ın ortasında Recep Niyaz Niyaz gelişine vurdu. Kaleci Erce Kardeşler’in çarseiz kaldığı pozisyonda top direkten geri geldi.

Dakika 51: Altınordu atağında Anıl Koç ceza sahasına girdi ve çaprazdan vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak yandan auta gitti.

Dakika 65: Mbamba’nın ara pasında hareketlenen Burak Çalık, kaleci Erce Kardeşler’den sıyrılıp vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-0

Dakika 78: Mbamba’nın pasında hareketlenen Burak Çalık, Mehmet Akyüz’e pas vermek yerine kendisi vurmayı tercih edince atak sonuçsuz kaldı.

STAT: Atatürk

HAKEMLER: Süleyman Abay, Seyfettin Ünal, Hasan Hüseyin Tetik

DENİZLİSPOR: Stackhowiak, Furkan Şeker, Alperen Babacan, Abdülkerim Bardakcı, Kerem Can (Gökhan Süzen 79), Deniz Vural (Burak Altıparmak Dk. 76), Mbabma, Ismail Aissati, Recep Niyaz, Burak Çalık (Seddar Karaman Dk. 90), Mehmet Akyüz

ALTINORDU: Erce Kardeşler, Kerim Alıcı, Sinan Osmanoğlu, Hasan Hatipoğlu, Yusuf Acer, Berkay Samancı (Alican Özfesli Dk 77), Muhammet Mert, Okan Derici (Deniz Kılınç Dk 46), Mehhmet Murat Uçar (Hüseyin Atakan Üner 79), Anıl Koç, Sefa Yılmaz

GOL: Burak Çalık Dk. 65

S.KART: Mbamba, Kerem Can, Deniz Vural, Furkan Şeker, Stackhowiak (Denizlispor), Sefa Yılmaz, Kerim Alıcı (Altınordu)

Fotoğraflar: Engin Ünal