Yalçınkaya, Triatlon Federasyonu Başkanlığına seçildi – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Yalçınkaya, Triatlon Federasyonu Başkanlığına seçildi

Yalçınkaya, Triatlon Federasyonu Başkanlığına seçildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Haziran 2018 Pazartesi - 20:15Güncelleme: 25 Haziran 2018 Pazartesi - 20:16
Yalçınkaya, Triatlon Federasyonu Başkanlığına seçildi

Türkiye Triatlon Federasyonu’nun olağanüstü genel kurulunda başkanlığa Denizlili Bayram Yalçınkaya seçildi.

Türkiye Triatlon Federasyonu’nun olağanüstü genel kurulu Gençlik ve Spor Bakanlığı binasında yapıldı. Divan Başkanlığını Ahmet İbanoğlu’nun yaptığı genel kurulda, 158 delegeden 145 delege oy kullandı. 145 oyun 91'ini alan Bayram Yalçınkaya Triatlon Federasyonu’nun yeni başkanı oldu. Önceki başkan İsa Tamer Çelik ise 54 oy aldı.

“ALT YAPIYA VE ANTRENÖRLERİN GELİŞİMİNE ÖNEM VERECEĞİZ”

Başkanlığa seçilen Bayram Yalçınkaya, genel kurulda yaptığı konuşmada, triatlonda olimpiyat performans grupları oluşturacaklarını, milli sporcuların federasyon bütçesiyle uluslararası yarışlarda mücadele etmelerini sağlayacaklarını söyledi. Camianın içinden gelen biri olarak altyapıya ve antrenörlerin gelişimine önem vereceklerini belirten Yalçınkaya, yaş gruplarıyla ilgili uluslararası geçerliliği olacak projelerinin olduğunu, triatlona katkı sağlayacak herkese kapılarının açık tutacaklarını söyledi.

DENİZLİ’DEN İLK FEDERASYON BAŞKANI

Spor Genel Müdürlüğü’ne bağlı Türkiye’de faaliyet gösteren 63 federasyon bulunuyor. Triatlon Federasyonunun yeni başkanı Bayram Yalçınkaya, spor federasyonları tarihinde Denizli’den ilk federasyon başkanı oldu. Triatlon branşında başarılı bir sporcu geçmişine sahip Yalçınkaya, gençler ve elit kategorilerinde elde ettiği birçok şampiyonluğun yanında milli sporcu olarak ülkemizi uluslararası yarışmalarda temsil etti. 1999 yılında Zagrep'te 1.58.20’lik dereceyle 2 saatin altına inen sporcular arasına adını yazdırması sporseverlerin akıllarında kalan başarıları arasındadır. Evli ve bir çocuk babası olan Yalçınkaya, 2007 yılından bu yana Pamukkale Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor.

İBANOĞLU YALÇINKAYA’YI KUTLADI

Triatlon Federasyonu Başkanlığı koltuğuna oturan Bayram Yalçınkaya’yı kutlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, seçim sonuçlarının triatlon camiasına ve Türk sporuna hayırlı olmasını diledi. İbanoğlu, Yalçınkaya’nın başarılı olacaklarına inandığını belirtti.