Denizlili Nuri Akın, TFF Yönetim Kurulu’nda – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Denizlili Nuri Akın, TFF Yönetim Kurulu’nda

Denizlili Nuri Akın, TFF Yönetim Kurulu’nda

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Haziran 2019 Cumartesi - 22:08Güncelleme: 1 Haziran 2019 Cumartesi - 22:12
Denizlili Nuri Akın, TFF Yönetim Kurulu’nda

Türkiye Futbol Federasyonu’nun bugün yapılan genel kurulunda Nihat Özdemir başkanlığa seçilirken, yönetim kurulunda Denizlili iş insanı Nuri Akın da görev aldı.

TFF’nin Seçimli Olağan Genel Kurulu, 230 delegenin katılımıyla Ankara JW Marriott Otel'de yapıldı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun Genel Kurulu'nda Nihat Özdemir,Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı seçildi.

Yönetim kuruluna seçilen 14 isim arasında İstanbul’da yaşayan iş insanı Nuri Akın da yer aldı. Nuri Akın, Cumhuriyet döneminde Buldan’ın ilk belediye başkanlarından Nuri Akın’ın torunu ve Tekstilbank ile birlikte çok sayıda şirketin kurucusu olan Denizlili ünlü iş insanı Rüştü Akın’ın oğlu.

NURİ AKIN’IN BİYOGRAFİSİ

Tekstil, finans, enerji, gayrimenkul gibi sektörlerde faaliyet gösteren şirketleri bünyesinde toplayan Akın Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı olan Nuri Akın, 1944 Buldan doğumlu. 1963 Robert Akademisi ve 1967 Almanya Krefeld İktisat Tekstil Mühendisliği bölümünü bitirdi. 1971'de Akın Tekstil A.Ş.'de Planlama Müdürü olarak çalışan Akın, kurucularından olduğu Edip İplik A.Ş.'de Murahhas üyelik ve Genel Müdürlük yaptı.

1984'te Edpa USA, Inc. New York'un Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı, 1989'da İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı seçildi. Tekstilbank'ın Kurucusu ve 1.Dönem Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. 1995'te Rüştü Akın'dan sonra Edip İplik A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı oldu.Aynı zamanda Akın Holding A.Ş. ve Akın Grubunun diğer şirketlerinde de Yönetim Kurulu Başkanı veya üyesi olan Nuri Akın evli ve 2 çocuk sahibi.