Karateci Damla Su’nun yeni hedefi dünya şampiyonluğu – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Karateci Damla Su’nun yeni hedefi dünya...

Karateci Damla Su’nun yeni hedefi dünya şampiyonluğu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Şubat 2020 Cumartesi - 11:37Güncelleme: 22 Şubat 2020 Cumartesi - 11:38
Karateci Damla Su’nun yeni hedefi dünya şampiyonluğu

Avrupa üçüncüsü karateci Damla Su Türemen, yeni hedefini dünya şampiyonluğu olarak açıkladı ve tüm dünyaya İstiklal Marşı’nı dinletmek istediğini söyledi.

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen Ümit, Genç ve 21 Yaşaltı Avrupa Şampiyonası’nda üçüncü olan Damla Su Türemen, Gençlik ve İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’na yaptığı ziyarette başarısının öyküsünü anlattı.

“İSTİKLAL MARŞIMIZI DÜNYAYA DİNLETTİRMEYİ ARZULUYORUM”

Türk milletinin desteğini hep yanında hissettiğini ifade eden Damla Su, bu bilinçle antrenmanlarını sürdürdüğünü, Avrupa ve Dünya şampiyonu olarak İstiklal Marşı’nı tüm dünyaya dinlettirmeyi arzuladığını ve bunun hayaliyle yaşadığını belirtti.

İHSAN KAYA: DAMLA DİNLENMEYİ HAK ETTİ

Genç sporcunun yıl boyunca zorlu şampiyonalarda Türkiye’yi temsil ettiğini dile getiren antrenörü İhsan Kaya ise, Damla’nın biraz dinlenmeye ve biraz da kuvvet antrenmanlarına ihtiyacı olduğunu söyledi. 2021 yılındaki Avrupa ve Dünya Şampiyonaları için çalışmalara şimdiden başladıklarını belirten Kaya, önlerinde bir yıl olduğunu ve o tarihe kadar hazır olacaklarını kaydetti.

RESUL TÜREMEN: EVLADIMLA GURUR DUYUYORUM
Damla’nın en iyi şekilde yetişmesi için aile olarak her türlü fedakarlığı gösterdiklerini fdile getiren babası Resul Türemen de kızının bir babaya yaşayabileceği en büyük mutluluğu yaşattığını ve onunla gurur duyduğunu vurguladı.

İBANOĞLU: DAMLA’YA TÜM İNANCIMIZLA GÜVENİYORUZ

Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Ahmet İbanoğlu da Türk milletinin kendisinden çok şey beklediğini söyledi. Damla’nın iş disiplini kadar iç disiplininde iyi olduğunu ifade eden İbanoğlu 16 yaşındaki sporcuyu özgüveni ve azimli çalışmasından dolayı kutladı.