Sportif yetenek taramasında 3. aşama başladı – D20Haber
16.04.2024, Salı
13 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Sportif yetenek taramasında 3. aşama başladı

Sportif yetenek taramasında 3. aşama başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Temmuz 2019 Cuma - 11:01Güncelleme: 5 Temmuz 2019 Cuma - 11:01
Sportif yetenek taramasında 3. aşama başladı

Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme projesi üçüncü aşamayla devam ediyor. Türk Spor tarihinin en büyük projesi olarak görülen projenin 6 ay sürecek üçüncü aşama programında 120 sporcuya bilimsel ve sportif testler uygulanacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın birlikte düzenlediği Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme projesinde üçüncü aşamaya gelindi. Proje kapsamında geleceğin yıldızları henüz ilkokuldayken keşfediliyor. Çalışmalar Hasan Güngör, Recep Yazıcıoğlu ve Stat Spor Salonu’nda başladı. 120 öğrencinin katıldığı üçüncü aşamada çoklu branş gelişimini içeren spor eğitimi çalışma programı uygulanacak. Eğitsel oyunlar, takım sporları, fitness, raket sporları, bireysel sporlar, beceri ve koordinasyon alanlarında yetenekleri test edilen öğrencilerin ölçüm sonuçları diğer aşamalarda olduğu gibi Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın veri tabanına kaydedilecek.

YETENEKLİ SPORCULAR BRANŞLARA YÖNLENDİRİLECEK

Denizli’de binlerce öğrenci arasından taranarak belirlenen yetenekli öğrencilerin branşları üçüncü aşama sonunda belli olacak. Bu aşamaya gelen 120 öğrenci testleri başarıyla geçerse öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda uygun görülen branşlara yönlendirilecek.

İBANOĞLU: BAŞARILI SPORCULAR BU PROJEDEN ÇIKACAK

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, projenin önemine dikkat çekerek, yetenek taramasında keşfedilen öğrencilerin Türk sporunun alt yapısını oluşturacağını , gelecekte olimpiyatlar ve uluslararası şampiyonalarda başarılı sporcuların bu projeden çıkacağını belirtti.