21 branşta yaz spor okulları açılacak – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. 21 branşta yaz spor okulları açılacak

21 branşta yaz spor okulları açılacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Haziran 2018 Pazartesi - 20:43Güncelleme: 25 Haziran 2018 Pazartesi - 20:44
21 branşta yaz spor okulları açılacak

Yaz Spor Okulları, 29 Haziran Cuma günü kapılarını açacak. Yaz okullarında bu dönem 21 sportif branşta kurslar yer verilecek.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, ücretsiz yaz spor okulları ile çocukları ve gençleri bu yaz da sporla buluşturacak. Yaz spor okulları kapsamında bu sene basketboldan karateye, eskrimden tekvandoya kadar 21 sportif branşta kurslar verilecek. Tüm sporcuların buluşacağı açılış, 29 Haziran Cuma günü saat 10.00’da Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu’nda gerçekleşecek.

KAYITLAR DEVAM EDİYOR

5–18 yaş grubunu kapsayan kurslar için henüz kayıt yaptırmayanlar geç kalmış değil. İl müdürlüğü antrenörleri tarafından yaz spor okulları kayıtları şehrin farklı noktalarına kurulan stantlarda alınmaya devam ediyor. Kayıtlar açılış tarihinden sonra da dönemler halinde devam edecek.

ENGELLİLER UNUTULMADI

Yaz tatilinde engelli bireylerinde spor okullarına katılmalarına yönelik çalışmalar yapıldı. Farklı engel gruplarında tenisten judoya, okçuluktan atletizme kadar 12 ayrı branşta kurslar verilecek. Engelli bireylere yönelik açılacak kurslarda tecrübeli antrenörler görev alacak.

YÜZME ÖĞRENMEK İSTEYENLER ATATÜRK YÜZME HAVUZUNA

Yaz döneminin en çok ilgi gören branşı yüzmede kurslar başladı. Her yıl binlerce gencin yüzme deneyimi yaşadığı Atatürk Yüzme Havuzunda, üç dönem halinde verilecek kurslarda ilk dönemi kapsayan 18 Haziran-13 Temmuz tarihleri kontenjanları doldu. Olimpik standartlara sahip açık ve kapalı havuzlar ile çırpınma havuzundan oluşan komplekste, ikinci dönem 17 Temmuz–10 Ağustos tarihlerinde, üçüncü ve son dönem kurslar ise 14 Ağustos–31 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

İBANOĞLU’NDAN YAZ OKULLARINA DAVET

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, gençleri yaz spor okulları ve Gençlik Merkezi aktivitelerine katılmaya davet etti. Denizli’de bu yaz döneminde tüm çocukları sporla buluşturmak istediklerini kaydeden İbanoğlu, çocukların yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmeleri için çalışmaları sürdürdüklerini söyledi 29 Haziran’da resmi açılış ile yaz okullarına start vereceklerini kaydeden İbanoğlu; kurslarda çocukların yeni arkadaşlıklar ve beceriler kazandığını, rekabet içinde paylaşmayı öğrendiklerini söyledi.