Dartın şampiyonları Denizli’yi temsil edecek – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Dartın şampiyonları Denizli’yi temsil edecek

Dartın şampiyonları Denizli’yi temsil edecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Ocak 2019 Pazartesi - 13:21Güncelleme: 14 Ocak 2019 Pazartesi - 13:21
Dartın şampiyonları Denizli’yi temsil edecek

Dartta, gençler ve büyüklerde 142 sporcunun katılımıyla yapılan il birinciliğinde şampiyonlar belli oldu. Dereceye girenler, düzenlenecek turnuvalarda Denizli’yi temsil edecek.

Dünyada 19’uncu yüzyılda oynanmaya başlayan, ülkemizde ise 2000’li yılların başında itibaren yaygınlaşan, karar alma, atış yaparak uygulama, başarısızlık durumunda yaşanan stresle başa çıkma, bir sonraki atışı planlama gibi zihinsel faaliyetler nedeniyle “ayakta satranç oynamak” şeklinde tarif edilen dartta, gençler ve büyükler kategorilerinde il birinciliği yapıldı.

Bir alışveriş merkezinde 142 sporcunun katıldığı yarışmalarda; genç bayanlarda Gülsüm Özyavuz, genç erkeklerde Zeki Eren, büyük bayanlarda Merve Erden ve büyük erkeklerde Aziz Altay birinci oldu.

Takımlarda ise genç bayanlarda Babadağ Hacı Mehmet Zorlu Lisesi, genç erkeklerde Sarayköy Menderes Anadolu Lisesi, büyük bayanlarda Gül Yılmaz – Betül Gökçe Dirier ve büyük erkeklerde Murat Dirier – Ahmet Gümüş birinciliği elde etti.

Dereceye giren sporcular Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu’nun açıklayacağı tarihte yapılacak Türkiye Şampiyonası’nda Denizli’yi temsil edecek.

HEDEF MİLLİ TAKIMA SPORCU KAZANDIRMAK

Turnuvaya gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyleyen Federasyon İl Temsilcisi Özgür Arım, gençlerin Türkiye Şampiyonasına katılması için hazırlık anlamında güzel organizasyon yaşadıklarını, 2019 yılı hedeflerinin dart branşında milli takıma sporcular kazandırmak olduğunu söyledi.