Bir sezonda büyük değişim: Küme düşmeden şampiyonluğa – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Bir sezonda büyük değişim: Küme düşmeden...

Bir sezonda büyük değişim: Küme düşmeden şampiyonluğa

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Mayıs 2019 Cuma - 08:00Güncelleme: 24 Mayıs 2019 Cuma - 01:53
Bir sezonda büyük değişim: Küme düşmeden şampiyonluğa

Denizlispor, bir sezonda büyük bir değişim yaşadı. Süper Lig’den düştüğü sezonunun dışında tam 8 yıl kümede kalma mücadelesi veren yeşil-siyahlılar, 2018-2019 sezonunda büyük bir atılıma imza attı. Bir sezon öncesinin son hafta ligde kalan takımı, bu sezon son haftada şampiyonluğa erişerek Süper Lig’e geri dönüyordu.

Şampiyonluk öyküsünün bu bölümünde bu nedenle geçen sezonu kısaca anımsatmakta yarar olduğunu düşünüyoruz. Git-geller, maddi sıkıntı, transfer yasakları, eski futbolculara olan borçlar, yönetim krizleri, Denizlispor’un geçen sezon yaşadığı problemlerdi. Yaşanılan olumsuzluk sahaya da yansıyor, takım istikrarsız bir grafik çiziyordu. Nitekim ligde kalmakta son maça bırakılmıştı. Son hafta Denizlispor, Boluspor’a 1-0 yenildi. Samsunspor’un evinde Ümraniyespor ile oynadığı karşılaşma 3-3 sona erince 38 puanla ligde kaldık. Küme düşen takım 36 puanlı Samsunspor oldu

“DENİZLİSPOR İLE GENÇLERBİRLİĞİ EL ELE ÇIKAR” DENİLMEYE BAŞLANDI

İlk yarı bittiğinde, 36 puanla ikinci sıraya yerleşen Denizlispor’un Süper Lig’e çıkacağı inancı camiada pekişirken, spor otoriteleri de artık Horozlar’ın hakkını teslim ediyordu. Bu takımın Gençlerbirliği ile birlikte Spor toto 1. Lig’in favorisi olduğu her platformda vurgulanıyordu.

HOROZ’UN SESE İÇ SAHA KISIK ÇIKTI

Yeşil-siyahlılar, bu görüşte olanları ikinci yarı başladığında içeride ve dışarıda aldığı seri galibiyetlerle haklı çıkarıyordu. Ancak, Adana Demirspor ve Altınordu maçlarından sonra iç saha büyüsü bozuldu. Önce 2-0’lık Osmanlıspor yenilgisi yaşandı. Ardından Ümraniyespor, Altay, Boluspor ve Balıkesirspor Baltok beraberlikleri geldi. İkinci yarıda Denizli’de üçüncü galibiyet ancak 33’üncü haftada alınabildi. 6-0 Kardemir Karabükspor galibiyeti, Süper Lig’e dönüşün de garantilenmesi oldu.

DENİZLİSPOR’UN GOL ATAMADIĞI 2 TAKIM

Denizlispor, Süper Lig’e yeniden döndüğü sezonda iki takıma karşı çok zorlandı. Bunlar Ümraniyespor ve Balıkesirspor Baltok oldu. Ümraniyespor’a deplasmanda 3-0 kaybeden Horozlar, iç sahada da golsüz berabere kaldı. Eski çalıştırıcısı Güray Bulak’ın yönetimindeki Balıkesirspor Baltok ile oynanan iki karşılaşma da golsüz sona erdi.

ADANA TAKIMLAR PUAN DEPOSU GİBİYDİ

Denizlispor’un şampiyonluk yolunda en fazla puanı Adana temsilcilerinden aldı. Adana Demirspor’u deplasmanda 1-0 yenen yeşil-siyahlılar, iç sahadaki maçı 5-1 kazandı. Adanaspor’u ise Denizli’de 4-2, deplasmanda nefes kesen maçta 4-3 yendi. Adana takımlarından 12 puan alan Horozlar, aynı zamanda bu takımlara karşı gol şov da yaptı diyebiliriz. Oynanan 4 maçta rakip fileler tam 14 kez havalandırıldı.

DENİZLİSPOR’UN İMHA TİMİ

Denizlispor şampiyon olarak Süper Lig’e çıkarken, rakiplerini de adeta gole boğdu. Rakip fileleri 67 kez havalandıran Horozlar, Spor Toto 1. Lig’in en golcü takımı olurken, maç başına düşen gol ortalaması ise 1.9 oldu.

Yeşil-siyahlıların rakiplerini imha eden timi Kaptan Mehmet Akyüz, Recep Niyaz, Ziya Alkurt, Kehinde ve Burak Çalık oldu. Mehmet Akyüz 15 golle takımın en golcü ismi olarak öne çıkarken, onu 12 golle Recep Niyaz, 10’ar golle Ziya Alkurt ve Kehinde izledi. Burak Çalık da 9 golle şampiyonluğa katkı koyan isimlerdendi. Beş futbolcunun rakip kalelere bıraktığı gol sayısı ise 56 idi.

VE KUPA DENİZLİ’DE

Sıcak, soğuk, yağmur kar derken koca bir sezon geride kalırken, son haftada Gençlerbirliği’nin evinde Adana Demirspor’a 2-1 yenilmesiyle deplasmanda İstanbulspor’u 5-2 ile geçen Denizlispor, Süper Lig’e ŞAMPİYON olarak dönüyordu.

Şampiyonluk kupası Denizli Atatürk Stadı’nda düzenlenen törenle Futbol Federasyonu İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez tarafından verildi. Kupa Kaptan Mehmet Akyüz’ün ellerinde havalandığında 9 yıllık Süper Lig özlemi de diniyordu. O coşku, Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kulüp Başkanı Ali Çetin, teknik direktör Yücel İldiz, futbolcular, sağlık ekibi, malzemeciler ve Atatürk Stadı’na gelen yeşil-siyahlı taraftarlar ile doyasıya yaşandı. Süper Lig’de ötüşün uzun, başarıların bol olsun HOROZUM…

-BİTTİ-