Ümmühan nine, organlarıyla 3 kişiye hayat verdi – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Ümmühan nine, organlarıyla 3 kişiye hayat...

Ümmühan nine, organlarıyla 3 kişiye hayat verdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Haziran 2019 Çarşamba - 17:20Güncelleme: 26 Haziran 2019 Çarşamba - 17:20
Ümmühan nine, organlarıyla 3 kişiye hayat verdi

Denizli’de, geçirdiği beyin kanaması sonucu vefat eden 71 yaşındaki Ümmühan Tuncel’in bağışlanan organları, İzmir ve İstanbul’da 3 kişiye hayat verdi.

Beyin kanaması teşhisiyle 14 Haziran’da Acıpayam Devlet Hastanesi’nden Denizli Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Ümmühan Tuncel, 11 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Yoğun bakım ünitesinde tedavi altında tutulurken vefat eden Ümmühan Nine’nin ailesi, organ bağışında bulunmayı kabul etti.

Bunun üzerine İzmir ve İstanbul’dan gelen ekipler, Ümmühan Nine’nin 2 böbreği ve karaciğerini organ nakli için aldı. Böbreklerin İstanbul’da, karaciğerin ise İzmir’de sıra bekleyen hastalara nakledileceği açıklandı.

Tuncel Ailesi’ne başsağılığı dileyen İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, “Bir gün yaşama devam edebilmek için organ bekleyen biz ya da bir yakınımız da olabilir. Bunu göz önünde bulundurarak herkesi organ bağışında bulunmaya davet ediyorum. Buradan Tuncel Ailesi’ne de acılarını bir kenara bırakıp organ bağışında bulunarak organ bekleyen hastalara umut oldukları için çok teşekkür ediyorum” dedi.