Ücretsiz kan tahlili ve tansiyon ölçümü hizmeti – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Ücretsiz kan tahlili ve tansiyon ölçümü...

Ücretsiz kan tahlili ve tansiyon ölçümü hizmeti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Eylül 2018 Çarşamba - 13:46Güncelleme: 5 Eylül 2018 Çarşamba - 13:46
Ücretsiz kan tahlili ve tansiyon ölçümü hizmeti

Denizli’de, Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında ücretsiz kan tahlili ve tansiyon ölçümü hizmetleri sunuluyor.

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Haftası kapsamında koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak amacıyla il merkezi ve İlçelerde etkinlikler düzenledi. Açılan stantlardaki görevleiler, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, hastalıklardan korunma ve sağlıklı bir yaşam sürme konularında bilgilendirmede bulundu.

Çocuklara yönelik bilgilendirme balonları, kalem, bebekler için lezzetli beslenme tarifleri, ayna ve farkındalık oluşturmak üzere bilgilendirme broşürleri dağıtıldı, vatandaşların kilo, tansiyon ölçümü ve kan şekeri tahlilleri yapıldı. Değerleri riskli çıkanlar gerekli branşlara yönlendirildi.

Hedeflerinin sağlıklı yaşam konusunda daha bilinçli bir toplum oluşturabilmek olduğunu vurgulayan İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, “Birinci basamak sağlık hizmetlerinde en temel görevimiz hastalık oluşmadan önlemek ve vatandaşlarımızın kaliteli, sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlayabilmek. Bunun için de daha bebeklik ve çocukluk çağında aşılama faaliyetleri ile başlayan koruyucu sağlık hizmetlerini bir ömür boyu sürdürmek için İl genelinde birçok faaliyetler yürütüyoruz. Bu hafta nedeniyle özellikle vatandaşlarımızın yoğun olduğu bölgelerde bilgilendirme çalışmalarında bulunuyoruz. Hafta sonuna kadar da il merkezimizde ve İlçelerimizde eş zamanlı olarak faaliyetlerimiz devam edecek. Vatandaşlarımızı güzel ve sağlıklı bir ömür geçirebilmek için baştan kendi sağlığımıza önem vermemiz gerek düşüncesi ile kurduğumuz bu stantlarımıza bekliyoruz” dedi.