Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç: Önümüzdeki 2 ay çok kritik – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç: Önümüzdeki...

Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç: Önümüzdeki 2 ay çok kritik

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 1 Nisan 2020 Çarşamba - 23:33Güncelleme: 2 Nisan 2020 Perşembe - 10:48
Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç: Önümüzdeki 2 ay çok kritik

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) eski Rektörü ve Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, dünyanın büyük salgının etkisi altında olduğunu ve önümüzdeki iki ayın çok kritik olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, sosyal medya hesabından “sağ kalın” başlığıyla yaptığı paylaşımda, bütün dünya büyük bir salgının etkisi altında bulunduğunu, bu salgının yaratacağı sonuçların hep birlikte yaşayacağımızı belirtti.

“Şu an ilerisi için çıkarımlar yapmak anlamsız. Kim başarılı kim başarısız söylemenin zamanı değil. Test yöntemini, tedarik zincirlerini, sağlık sistemini, sağlık çalışanlarının korunup korunamadığını, hastanelerin durumunu, devletin verdiği/veremediği desteği, kriz yönetimini herşey bittikten sonra değerlendireceğiz” diyen Prof. Dr. Ardıç, şöyle devam etti:

“Bu durum bugüne kadar karşılaştığımız krizlerden farklı. Kendimizi düşünerek, bu işten sıyrılamayız. Sevdiklerinizin, komşularınızın, çalışma arkadaşlarınızın hayatı sizin elinizde. Sizin hayatınız da onların. Konunun uzmanları önlemleri televizyonlarda, internette devamlı anlatıyor. İstediğiniz zaman bulabilirsiniz. Anahtar nokta, bu krizden ancak başkalarına değer vererek onları düşünerek kurtulabileceğimiz. Alacağımız her önlem virüsün başkasına bulaşmasını önlemek için.

Ne kadar az kişiye bulaşırsa hasta olanları kurtarmak için bizim o kadar fazla şansımız olacak. Eğer virüs hızla yayılırsa, sağlık çalışanları ne kadar fedakarlık yaparsa yapsın sağlık sistemimiz bu yükü kaldıracak durumda değil. Önümüzdeki 2 ay kritik. Kendinizi koruyun, sevdiklerinizi koruyun, sağ kalın.”