PAÜ’den tıp ordusuna 145 doktor – D20Haber
19.04.2024, Cuma
10 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. PAÜ’den tıp ordusuna 145 doktor

PAÜ’den tıp ordusuna 145 doktor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Haziran 2019 Cuma - 22:31Güncelleme: 21 Haziran 2019 Cuma - 22:31
PAÜ’den tıp ordusuna 145 doktor

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi, 2018-2019 Akademik Yıl’da 145 mezun verdi. Mezunlar arasında yer alan 2 Filistinli doktor, ülkelerine dönerek hastalara şifa dağıtacak.

Mezuniyet töreni Vali Hasan Karahan, Garnizon Komutan Vekili Albay Bilal Öztürk, Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali Değirmenci, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Bilal Uçar, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, diğer protokol üyeleri ve mezun öğrencilerin ailelerinin katılımıyla yapıldı.

Valisi Hasan Karahan, üniversitenin spor salonundaki mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, eğitim hayatlarını tamamlayıp mezun olan öğrencileri kutladı. Toplum için, millet için herkesin en iyi şekilde hizmet etmesi gerektiğinin altını çizen Karahan, "Topluma, millete, insanlığa borcumuz var. Bu borcu ödemek için de her türlü zorluğa, her türlü zahmete göğüs gererek bu yola çıktık. Kimse zorla bu diplomaları vermiyor. Onun için bu işin hakkını vereceğiz. Şikayet etmeye hakkımız yok, yanlışlar varsa onu hikaye edeceğiz, dillendirececeğiz, anlatacağız, birilerine ulaştıracağız. Çözümü yine kendimiz bulacağız" dedi.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ da mezuniyetlerin yeni başlangıçlar olduğunu vurguladı.

Vali Karahan'dan diplomasını ve plaketini alan Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi birincisi İdris Sarıkaya, yaş kütüğüne plaket çaktı.

FİLİSTİNLİ DOKTORLAR ÜLKELERİNE DÖNECEK

Mezun olan 145 doktor arasında Filistin'den gelen Muaz Alazzazi (26) ile Ahmet Lafi de (28) yer aldı. Dr. Alazzazi, gazetecilere yaptığı açıklamada, uzmanlığı bitirdikten sonra memleketine dönüp hizmet vereceğini belirtti.

Filistin'de yaşadığı acıların doktorluğu seçmesinde etken olduğunu ifade eden Alazzazi, "Kendi milletime, kendi halkıma hizmet vermek için doktor olmaya karar verdim. Uzmanlık bittikten sonra Gazze'ye dönüp kendi milletime hizmet vereceğim." dedi.

En yakın arkadaşını İsrail saldırısı sonrası kaybetmesi sonrası doktor olmaya karar verdiğini anlatan Lafi de Türkiye'ye geldim. Samsun'da Türkçe öğrendim. Daha sonra Denizli'yi kazandım. Uzmanlık sınavını kazanıp burada çalıştıktan sonra vatanıma döneceğim." dedi.

DOKTOR BABASI MEZUNİYETİNİ GÖREMEDİ

Mezunlar arasında yer alan Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Deontoloji Bölümü Öğretim Üyesi merhum Doç. Dr. Mustafa Karatepe'nin 6 yıl önce beyaz önlük giydirdiği kızı 24 yaşındaki Melike Nur Karatepe de yer aldı. Karatepe, fakülteye başladığında beyaz önlüğü giydiren babasını kalp yetmezliği nedeniyle 5 yıl önce kaybettiğini bu yüzden mezuniyetinde buruk bir sevinç yaşadığını belirtti.