PAÜ çölyak hastaları için gıda üretecek – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. PAÜ çölyak hastaları için gıda üretecek

PAÜ çölyak hastaları için gıda üretecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Ağustos 2019 Cuma - 10:19Güncelleme: 9 Ağustos 2019 Cuma - 10:19
PAÜ çölyak hastaları için gıda üretecek

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), hizmete sunduğu tesis ile çölyak hastaları için glutensiz gıda maddeleri üretecek.

PAÜ Unlu Mamülleri Pilot Tesisi Glutensiz Üretim Biriminin açılışı Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Denizli Çölyak Derneği Başkanı Türkan Gülsevin Satır ve PAÜ Yönetiminin katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılışın ardından tesisi gezen Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yahya Tülek’ten bilgi aldı. Programın sonunda, PAÜ Kafe’de konuklara glüten içermeyen gıdalar ikram edildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bağ, toplumun her kesimini ilgilendiren konulara duyarlı olduklarını söyleyerek, “Daha önceki dönemlerde çeşitli sivil toplum kuruluşları ile Pamukkale Üniversitesi olarak yaptığımız projelere bugün Denizli Çölyak Derneği ile bir yenisini daha ekledik. Türkiye’deki üniversiteler içinde ilk kez hayata geçen Pamukkale Üniversitesi Unlu Mamülleri Pilot Tesisi Glutensiz Üretim Birimimiz, bu çalışmaların bir sonucudur. Glutensiz gıda mamüllerinibugün açtığımız pilot tesisimizde çölyak hastaları başta olmak üzere tüm vatandaşlarımız ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yahya Tülek ise, “Çölyak rahatsızlığı olan bir öğrencimizden yola çıkarak başlattığımız bu projemizde, unlu mamüller pilot tesisimizin alt birimi olarak glütensiz gıdaların üretilebileceği üretim birimi oluşturuldu. Bu noktada bize destek veren Denizli Çölyak Derneği ile birlikte birimin oluşturulması adına çalışmalarımıza başladık. Bugün hayata geçirdiğimiz bu projenin Türkiye’de üniversiteler arasında bir ilk olmasının mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Denizli Çölyak Derneği Başkanı Türkan Gülsevin Satır da PAÜ yönetimine teşekkür ederek, “Pamukkale Üniversitemizin bu konuya olan duyarlılığı ve çalışmalar sonucunda böyle tesisin hizmete açılması ben ve benim gibi tüm çölyak hastaları için bir hayaldi” ifadesini kullandı.