Ölümün kıyısından dönen anne ve bebeği 47 gün sonra kavuştu – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
10 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Ölümün kıyısından dönen anne ve bebeği...

Ölümün kıyısından dönen anne ve bebeği 47 gün sonra kavuştu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Temmuz 2019 Salı - 11:20Güncelleme: 9 Temmuz 2019 Salı - 11:20
Ölümün kıyısından dönen anne ve bebeği 47 gün sonra kavuştu

Denizli’de, akciğerinde yaygın zatürre (pnömoni) nedeniyle ağır solunum yetmezliği yaşayan ve yoğun bakımda tedavi altına alınan 30 yaşındaki Gülden Öztürk ile prematüre doğan bebeği Umut, 47 gün sonra kavuştu.

Muğla’da yaşayan Gülden Öztürk, zatürre ve ağır solunum yetmezliği nedeniyle tedavi altına alındı. 31 haftalık hamile olan Öztürk, 15 Mayıs tarihinde Denizli Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek yoğun bakıma alındı ve solunum destek cihazına bağlandı. Anne karnında oksijensiz kalma riski bulunan bebek, sezeryan ile doğurtuldu. Tedavisinin ardından taburcu edilen anne Öztürk, prematüre doğması sebebiyle solunum yetmezliği yaşayan ve kuvözde tedavi altına alınan bebeğine 47 gün sonra kavuştu. Öztürk ailesi bebeklerinin ismini Umut koydu.

Denizli Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Uz. Dr. Burcu Başarık Aydoğan, Akut Solunum Sıkıntı Sendromu’nun (ARDS) yüz binde 7 ila 10 kişide gözlendiğini ve ağır seyreden bir solunum yetmezliği türü olduğunu, bu hastalığa yakalanan her iki hastadan birinin yaşamını kaybettiğini belirtti.

Aydoğan, “ Hastamız bize geldiğinde pnömoniye bağlı akut solunum sıkıntısı sendromu mevcuttu ve 31 haftalık hamileydi. Perinatoloji Uz. Dr. Emine Demirel ve Kadın Doğum Uzmanımız Dr. Yusuf Türk annedeki düşük oksijenden bebeği koruyabilmek için acil sezeryan ile doğumu gerçekleştirdi. Doğumdan sonra anneyi tekrar yoğun bakıma aldık. Bebek de Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’ne alındı. Hastamız 14 gün yoğun bakımda 8 gün de serviste takip edildikten sonra sağlığına kavuştu. Bebeğimiz de 47 gün sonra iyileşerek annesiyle buluştu. Çok mutluyuz. Annemiz ve bebeği bir mucizeye imza attı. Her ikisi de yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdi ve bu mücadeleyi kazanan taraf oldular” dedi.