Kirliliğe karşı sıkça suya ve sabuna dokunun – D20Haber
19.04.2024, Cuma
10 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Kirliliğe karşı sıkça suya ve sabuna...

Kirliliğe karşı sıkça suya ve sabuna dokunun

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Mayıs 2019 Çarşamba - 15:00Güncelleme: 8 Mayıs 2019 Çarşamba - 15:00
Kirliliğe karşı sıkça suya ve sabuna dokunun

Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Turgut, sağlıklı bir yaşam için el hijyeninin önemine dikkat çekerek, “kirliliği hissettiğinizde sıkça suya ve sabuna dokunun” uyarısında bulundu.

Prof. Dr. Hüseyin Turgut, yaşanın her anında ellerin kullanıldığına, bu nedenle de bakterilerin en fazla barındığı yer olduğuna, dolayısıyla el yıkamanın kişisel hijyen açısından büyük önem taşıdığına vurgu yaptı.

Ellerden enfeksiyon bulaşma riskinin yüksek olduğuna işaret eden Prof. Dr. Turgut, “Ellerimizin temizliğine dikkat ederek sadece kendimizi değil, aynı zamanda toplumu da korumuş oluruz. El yıkanmasındaki sıklık sağlığımız için önemlidir. Hastalıkların yayılmasından ve hastalığın oluşmasından bizleri her daim korur. Dokunulan her yüzeyde, hatta havada bile mikroplar bulunmaktadır. Bu bakımdan gözle görülmeyen bu mikroplara karşı daima eller yıkanmalıdır. Kirli olduğunu hissettiğiniz her an mutlaka suya ve sabuna dokunmak lazım” dedi.

Prof. Dr. Turgut, enfeksiyon hastalıklarının önlenmesinde, hastalıklardan korunmada ve antibiyotiklere karşı direnç gelişmesinin önlenmesinde en önemli basamağı el hijyeninin oluşturduğunu sözlerine ekledi.