Gurbetçi kardeşlere obezite ameliyatı – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Gurbetçi kardeşlere obezite ameliyatı

Gurbetçi kardeşlere obezite ameliyatı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Şubat 2019 Çarşamba - 11:55Güncelleme: 20 Şubat 2019 Çarşamba - 12:05
Gurbetçi kardeşlere obezite ameliyatı

Almanya’da yaşayan üç kız kardeş, Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde gerçekleştirilen mide küçültme ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

Almanya’da yaşayan Pınar Arman (30), Burcu Kalender (27) ve Eda Kalender (22) kardeşler, sürekli diyet yapmalarına karşın sahip oldukları kalp ve akciğer sorunları nedeniyle fazla kilolarından kurtulmayı başaramadı. Bu arada PAÜ Hastanesi Genel Cerrahi Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Raşid Aykota ile irtibata geçen üç kız kardeş, Almanya’dan Denizli’ye ameliyat olmak için geldi.

Başarılı geçen kapalı tüp mide (laparoskopik sleeve gastrektomi) operasyonun ardından hastalar, bir saat sonra ayağa kalkıp yürüdü ve 3. günde taburcu edildi. Kız kardeşler, Denizli’de tarihi ve turistik yerleri gezdikten sonra da Almanya’ya dönüş yaptı.

Operasyonları gerçekleştiren Dr. Öğretim üyesi Muhammed Raşid Aykota, Pınar, Burcu ve Eda’nın hem fazla kiloları hem de ailesel pıhtılaşma sorunları nedeniyle ciddi sağlık sorunları vardı. 30 yaşında ve 145 kg ağırlığındaki Pınar Arman’ın yüksek tansiyon ve uyku apnesi mevcuttu. Burcu Kalender’in epilepsi, kalp kapak problemi ve guatr hastalığı vardı. Eda Kalender’in ise kronik astım ve kalbinde delik vardı. Daha önce uzun yıllar diyet ve egzersiz programları ile fazla kilolarından kurtulmayı başaramayan hastalar, son çare obezite ameliyatı olmaya karar verip, bizimle iletişim kurdu. Üç kız kardeş morbid obezite ve tıpta Faktör V Leiden mutasyonu olarak adlandırılan genetik pıhtılaşma problemi nedeniyle yurtdışında ameliyatlarının riskli olması sebebiyle yapılamayacağını, bu sebepten dolayı hastaların daha önce birçok merkezle görüştükten sonra tarafımıza başvurmaları üzerine gerekli ön hazırlıkları yaparak 3 kız kardeşin mide küçültme ameliyatını sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdik” dedi.