Ekpen Tekstil’de personele kanserde erken tanı anlatıldı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Ekpen Tekstil’de personele kanserde erken tanı...

Ekpen Tekstil’de personele kanserde erken tanı anlatıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Haziran 2019 Salı - 10:24Güncelleme: 11 Haziran 2019 Salı - 10:24
Ekpen Tekstil’de personele kanserde erken tanı anlatıldı

İşçi sağlığı ve iş güvenliğinin ön planda tutulduğu Ekpen Tekstil’de her yıl gerçekleştirilen “Kanser Erken Tanı” projesinin tanıtım toplantısını gerçekleştirildi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Emre Gürçkaya ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Soysal Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleşen tanıtım toplantısına Ekpen Tekstil’in tüm kadın çalışanları katıldı. Alanında uzman doktorlar, Ekpen Tekstil çalışanlarına meme kanseri ve rahim ağzı kanseri ile ilgili erken teşhisin önemi hakkında bilgiler verdi.

“HASSASİYET GÖSTERİN” UYARISI

Gürçkaya ve Yıldırım, meme kanserinin teşhisinde kişinin kendi kendine yapacağı kontrollerin yanında, her sene düzenli aralıklarla hastaneye gidip tetkiklerini yaptırmaları konusunda hassasiyet de göstermeleri gerektiğini ifade etti.

SORULAR YÖNELTTİLER

Yine aynı şekilde rahim ağzı kanseri için de düzenli kontrollerin son derece gerekli olduğu hakkında bilgi sahibi olan Ekpen Tekstil çalışanları, doktorlara kanser tanı ve tedavi yöntemleri hakkında sorularını da yöneltti.

Son derece verimli geçen toplantının ardından çalışanlar, “Yakınlarımızda karşılaşsak da gündelik hayatımızda kanserin bizim de başımıza gelebileceği çok aklımıza gelmiyor. Bu yüzden kontrollerimizi aksatabiliyoruz. Her sene bu projenin yürütülmesi konunun ciddiyetini bize hatırlatıyor. Kontrollerimizi böylece aksatmıyoruz” diyerek, projenin önemini vurguladı.

“YAŞAM BOYU SAĞLIK İÇİN ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ”

Yüzde 80 kadın istihdamıyla gücüne güç katan Ekpen Tekstil’in Kanser Erken Tanı Proje Yöneticileri ise, “Sadece çalışma ortamındaki sağlık ve esenlik değil yaşam boyu sağlık için çalışmak zorundayız. Çağımızın en çok karşılaşılan hastalığı kansere yönelik attığımız en küçük adım olan erken tanı, hayatımızı bize bağışlıyor. Yapılan kontrollerin yaşamsal önemiyle, bu projeyi her sene yinelemekten geri kalmayacağız” dedi.