Denizli’ye Altın Bebek Dostu İl ödülü – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Denizli’ye Altın Bebek Dostu İl ödülü

Denizli’ye Altın Bebek Dostu İl ödülü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Ekim 2019 Salı - 10:28Güncelleme: 1 Ekim 2019 Salı - 10:28
Denizli’ye Altın Bebek Dostu İl ödülü

Sağlık Bakanlığı, anne sütünün teşviki ve yürütülen “Bebek Dostu sağlık Kuruluşları Programı”nda elde edilen başarılar dolayısıyla Denizli’yi “Altın Bebek Dostu İl” plaketiyle ödüllendirdi.

1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünce Ankara’da düzenlenen “Altın Bebek Dostu İller Ödül Töreni”nde, İl Sağlık Müdürlüğüne “Altın Bebek Dostu İl Plaketi” verildi.

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aytekin Polat ile Çocuk Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birim Sorumlusu Uz. Dr. Emel Dikbaş’a paleketi, Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe verdi.

ÖZTÜRK: ÖZVERİLİ ÇALIŞMA YÜRÜTMEKTEYİZ

İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Denizli’ye bir ödül daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, tüm sağlık kuruluşlarında anne sütünü teşvik etmek, emzirmenin önemine vurgu yapmak adına özenli çalışmalarından dolayı emeği geçen sağlık çalışanlarına teşekkür etti. Öztürk, şunları kaydetti:

“Anne sütü, yaşama en iyi başlangıcı sağlayan, beslenme yetersizliklerinin önlenmesinde, sağlıklı beslenmenin sürdürülmesinde  ilk adım ve bebeğin ilk aşısıdır. Bu nedenle emzirmenin korunması, desteklenmesi ve yaygınlaştırılması gerekmektedir. Bu amaçla İlimizde dünyaya gelen bebeklerin hayata sağlıklı başlamasının yanı sıra beslenme yetersizliklerinin önlenmesinde, sağlıklı beslenmenin sürdürülmesinde, anne ve bebeğin sağlığının hem ruhsal hem de metabolik olarak korunmasında ilk adım olan anne sütünün alınmasına yönelik özverili bir çalışma yürütmekteyiz. Bu çalışmalar neticesinde Sağlık Bakanlığımızca yürütülen Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı kapsamında yapılan değerlendirmeler ile ilimizde mevcut üniversite, kamu, özel hastanelerimizin hepsi ve Aile hekimlerimizin yüzde 98’i bebek dostu hastane ünvanına sahiptir. Denizli Devlet, Servergazi Devlet ve Pamukkale Üniversitesi hastaneleri, bakanlığımızca ‘Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım’ unvanı ile ödüllendirildi. Hedefimiz; Altın Bebek Dostu İl ünvanını alabilmekti ve artık ilimize bu ünvanı da kazandırmış olmanın gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu ödülün alınmasında emeği geçen tüm birimlerimize, hastanelerimize ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de anne bebek sağlığı üzerinde önemle durmaya devam edeceğiz.”