Hayırsever işadamı Serinhisar’a acil sağlık istasyonu yaptırdı – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Hayırsever işadamı Serinhisar’a acil sağlık istasyonu...

Hayırsever işadamı Serinhisar’a acil sağlık istasyonu yaptırdı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Şubat 2019 Cuma - 19:03Güncelleme: 15 Şubat 2019 Cuma - 19:03
Hayırsever işadamı Serinhisar’a acil sağlık istasyonu yaptırdı

Hayırsever işadamı Mehmet Atik tarafından yaptırılan Serinhisar 1 Nolu Mehmet Atik 112 Acil Sağlık İstasyonu hizmete açıldı.

Açılış törenine Vali Hasan Karahan, Milletvekili Şahin Tin, Serinhisar Kaymakamı Oğuz Şenlik, Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, törende yaptığı konuşmada Denizli’de acil sağlık hizmetlerini 33 acil sağlık istasyonunda 478 personel ve 104 ambulansla sunduklarını, acil vakaya ulaşma süresinin kent merkezinde 4 dakika 18 saniye, kırsalda ise 12 dakika 22 saniye olduğunu söyledi.

Milletvekili Şahin Tin de sağlığın önemine değindiği konuşmasında, “Allah hiç kimsenin başına dert vermesin ama çok acil bir olay olduğunda vatandaşımızı hastaneye yetiştirmek için ya da acil müdahale etmek için Serinhisar’da 112 Acil Sağlık İstasyonunun olması çok değerli. Bu anlamda ben Serinhisarlı kardeşlerimi çok şanslı buluyor, bu istasyonun İlçe’ye hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Vali Hasan Karahan da son yıllarda sağlıkta Türkiye’nin bir devrim yaptığını söyleyerek, “Bir vakaya 4 dakikada ulaşabiliyorsak, bu dünyada ulaşılması zor bir başarıdır. Sağlık teşkilatımızı tebrik ediyorum. Milletimiz ve devletimiz bir olunca aynı amaca aynı hedefe doğru yürüyünce altından kalkamayacağımız hiçbir şey yok. Görüyorsunuz halkımızın 24 saat sağlığının emrinde olacak 112 Acil Sağlık İstasyonun arsasını Serinhisar Belediyesi temin etti. Hayırseverimiz de ciddi bir meblağ ayırarak binanın yapımını üstlendi. Hayırsever iş adamı Mehmet Atik’e ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Serinhisar 112 Acil Sağlık İstasyonu hizmete açıldı.