Denizli’de kaç kişiye corona testi yapıldı, kaç kişi taburcu oldu? – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Denizli’de kaç kişiye corona testi yapıldı,...

Denizli’de kaç kişiye corona testi yapıldı, kaç kişi taburcu oldu?

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 1 Nisan 2020 Çarşamba - 22:46Güncelleme: 1 Nisan 2020 Çarşamba - 22:46
Denizli’de kaç kişiye corona testi yapıldı, kaç kişi taburcu oldu?

Coronavirüs dünyayı kasıp kavururken, Türkiye’de de ölümlere her gün yenileri ekleniyor. Bugün açıklanan rakamlarla hayatını kaybedenlerin sayısı 277’ye yükseldi. Denizli’deki vaka sayısı 81, yaşamını yitirenlerin sayısı da 2 oldu. Denizli, 81 vakayla Ege’de ikinci sırada yer alırken, kaç kişiye test uygulandığı ve tedavisi sonrası taburcu edilen hasta sayısına D20haber.com ulaştı.

Acıpayam’da dün bir coronavirüs hastasının vefat etmesinin ardından, gözler bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklayacağı rakamlara çevrildi. Bakan Koca, il il vaka ve can kayıplarını açıkladı. İstanbul’un ilk sırada yer aldığı listede, İzmir ikinci sırada bulunuyor.

EGE’DE İLLERİN DURUMU

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, İzmir 853 vaka ile Ege’de ilk sırada bulunuyor. İkinci sırada 81 vakayla Denizli, üçüncü sırada 43 vakayla Manisa yer aldı. Muğla’daki vaka sayısı 43, Uşak’taki vaka sayısı 38, Aydın’daki vaka sayısı 12, Afyonkarahisar’daki vaka sayısı 11, Kütahya’daki vaka sayısı 5 olarak açıklandı.

TEST RAKAMLARI

Denizli’de coronavirüsle ilgili Pamukkale Üniversitesi Hastanesinin COVID tanı laboratuvarı olarak yetkilendirilmesiyle test uygulanan hasta sayısı arttı. Edinilen bilgiye göre, salgının ortaya çıkmasından bu yana bin kişiye test uygulandı.

TABURCU EDİLEN HASTA SAYISI

Testleri pozitif çıkan hastalar ildeki sağlık kurumlarında tedaviye alındı. Bugüne kadar tedavisi tamamlanan 20 hasta taburcu edildi. Taburcu edilen hastaların takibinin de devam ettiği öğrenildi.