Kalp krizinden öldü, bağışlanan organlarıyla 3 kişiye umut oldu – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Kalp krizinden öldü, bağışlanan organlarıyla 3...

Kalp krizinden öldü, bağışlanan organlarıyla 3 kişiye umut oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Ekim 2019 Salı - 13:38Güncelleme: 8 Ekim 2019 Salı - 13:38
Kalp krizinden öldü, bağışlanan organlarıyla 3 kişiye umut oldu

Denizli’de kalp krizi geçiren ve tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 47 yaşındaki Hüseyin Eskin’in bağışlanan organları nakil bekleyen üç kişiye umut oldu.

Hüseyin Eskin, 3 Ekim’de evinde aniden fenalaştı. Ailesinin 112’den yardım istemesiyle eve sağlık ekibi gönderildi. Yapılan muayenesinde kalp krizi geçirdiği belirlenen Eskin, hemen Denizli Devlet Hastanesi’nde kaldırıldı.

Cerrahi yoğun bakım ünitesinde 4 gün kalan Hüseyin Eskin’in beyin ölümü dün gerçekleşti. Denizli Devlet Hastanesi Organ Nakli Birimi yetkililerinin aile ile yaptığı görüşmelerin sonucu organ bağışı sağlandı.

İzmir’den gelen ekipler tarafından Eskin’in 2 böbreği ve karaciğeri alınarak, organ nakli için sıra bekleyen hastalara nakledilmek üzere Şanlıurfa Harran Üniversitesi ve İzmir Kent Hastanesi’ne gönderildi.

Aileye organ bağışından dolayı teşekkür eden Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Denizli’de organ bağışı konusunda duyarlılığın büyük bir hızla devam ettiğini belirtti. Öztürk, “Organ bağışına dikkat çekmek, konunun önemini vatandaşlarımıza anlatmak ve organ bağış sayılarını arttırmak amacıyla mart ayında Denizli’de Her Bağış Yeni Bir Hayat projesine başlamıştık. Projemizin üzerinden 7 ay geçmesine rağmen Denizli’de yaklaşık 10 bin kişi organ bağışında bulundu. Projede asıl hedefimiz kadavradan yani beyin ölümü gerçekleşen kişinin organlarını alarak organ bekleyen hastalara ulaştırmaktı. Hüseyin Eskin’in beyin ölümünün gerçekleşmesiyle de ailesi tarafından organları bağışlandı ve organ bekleyen 3 hastaya gönderildi. Eskin ailesine organ bağışında bulundukları için teşekkür ederek, baş sağlığı diliyorum” dedi.