35 bin kişiye sağlıklı yaşam eğitimi verildi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. 35 bin kişiye sağlıklı yaşam eğitimi...

35 bin kişiye sağlıklı yaşam eğitimi verildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Temmuz 2018 Salı - 10:52Güncelleme: 31 Temmuz 2018 Salı - 10:53
35 bin kişiye sağlıklı yaşam eğitimi verildi

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından okullar, kurumlar, mahalle meydanları ve halka açık alanlarda sağlıklı yaşam araçları ile bu yılın ilk altı ayında yaklaşık 35 bin kişiye eğitim verildi.

İl Sağlık müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Sağlık Bakanlığı tarafından il ve ilçelerde hizmet vermek üzere faaliyete geçirilen sağlıklı yaşam aracı ile sağlık konusunda vatandaşların bilinç düzeyini artırmanın, önlenebilir hastalıklara karşı farkındalık oluşturmanın ve sağlıklı yaşamı teşvik etmenin hedeflendiğini belirtti.

Sağlıklı yaşam araçları ile vatandaşın ayağına gidildiğini kaydeden Öztürk, Denizli’de bulunan iki sağlıklı yaşam aracı ile bu yılın ilk altı aylık dönemde binlerce kişiye sağlıklı yaşam konusunda eğitimler verildiğini söyledi. Öztürk, sözlerine şunları ilave etti:

“İlimizde 144 kez okul ziyareti yapılarak 22 bin 777 öğrenciye sağlıklı yaşam, dengeli ve sağlıklı beslenme, obezite, ağız ve diş sağlığının önemi, madde kullanımının zararları gibi birçok konuda eğitimler verildi. Yine halkımızın yoğun olduğu pazaryeri, kent meydanı gibi kalabalık yerlerle birlikte, her gün bir ilçe ziyareti yapılarak 11 bin 791 kişiye kanser, kanser taramaları, obezite, dengeli ve sağlıklı beslenme, yüksek tansiyon ve diyabet hastalığı gibi konularda bilgilendirme çalışmalarında bulunuldu. Kilo, tansiyon ve kan şekeri ölçümü yapılarak riskli grupta olan vatandaşlarımız sağlık kuruluşlarına yönlendirildi. Rakamlar göz önüne alındığında sağlıklı yaşam araçlarının vatandaşlarımıza yönelik farkındalık çalışmalarında büyük rol oynadığını görmek mümkün. Bu mobil araçlarımızda da olduğu gibi Müdürlük olarak İlimizde sağlıklı yaşam bilincini yükseltmek ve sağlıklı yaşamı ile örnek bir İl olmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”