Denizli’de 12 hastane bebek dostu seçildi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Denizli’de 12 hastane bebek dostu seçildi

Denizli’de 12 hastane bebek dostu seçildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Ekim 2018 Salı - 12:01Güncelleme: 2 Ekim 2018 Salı - 12:01
Denizli’de 12 hastane bebek dostu seçildi

Denizli’de 9’u devlet, 1’i üniversite ve 2’si özel olmak üzere 12 hastane “bebek dostu” seçildi. Sağlık kurumlarına sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Sağlık Bakanlığınca yürütülen “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” kapsamında yapılan değerlendirmeler sonucunda Acıpayam, Buldan, Çal, Çameli, Çivril, Honaz, Kale, Servergazi ve Tavas Devlet hastaneleri ile Pamukkale Üniversitesi Hastanesi, Özel Odak ve Ege hastaneleri “bebek dostu” seçilidi.

Hastanelere sertifikaları Pamukkale Belediyesi Semt Polikliniği toplantı salonunda düzenlenen törenle verildi. İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, burada yaptığı konuşmada, hastanelerde anne sütünü teşvik etmek, emzirmenin önemine vurgu yapmak adına çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

Anne sütünün birçok enfeksiyonun önlenmeside bebeğin ilk aşısı olarak kabul edildiğini belirten Öztürk, “Yürütmüş olduğumuz Bebek Dostu Sağlık Kurumları çalışmaları ile doğumdan sonraki ilk yarım saat içinde anne ve bebeğin buluşturulması, tensel temasın sağlanması, emme refleksinin en uygun olduğu doğumdan sonraki ilk bir saat içinde bebeğin anne sütü almasını sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Öztürk,” Altın Bebek Dostu İl unvanı”nı almayı hedeflediklerini belirterek, sağlık kurumlarına bu konuda yürüttükleri çalışmalar dolayısıyla teşekkür etti.