Öztürk’den ‘vardiya polikliniklerini tercih edin’ çağrısı – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
9 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Öztürk’den ‘vardiya polikliniklerini tercih edin’ çağrısı

Öztürk’den ‘vardiya polikliniklerini tercih edin’ çağrısı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Ocak 2019 Perşembe - 17:09Güncelleme: 18 Ocak 2019 Cuma - 02:38
Öztürk’den ‘vardiya polikliniklerini tercih edin’ çağrısı

Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Berna Öztürk, hastalara “acil değilseniz vardiya polikliniklerini tercih edin” çağrısında bulundu.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, ildeki sağlık hizmetleri ve 2018 yılı dönemine ait sağlık çalışmalarının değerlendirildiği kahvaltılı basın toplantısı düzenlendi.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı, burada yaptığı konuşmada, İl Sağlık Müdürü Dr. Berna Öztürk’e organziasyon için teşekkür ederek “Denizli sağlık anlamında gerçekten Ege Bölgesi’nde önemli merkezlerden birisi durumunda ve birçok olanağımız var. Denizlili insanları sağlık anlamında şanslı görüyorum. İl Sağlık Müdürlüğü, halk sağlığı anlamında önemli işlere imza atıyor. İlçelerde göz taraması, diş taraması benim önemsediğim çalışmalardandı. Yine geçen sene uyguladıkları pembe şehir projeleri de Denizli’nin tekstil şehri olmasından dolayı çok önemliydi. Çünkü tekstilde çalışan çok fazla kadınımız var. Sahaya kadar inip kadınlara taramaların anlatılması ve yapılmasını sağlamalarını önemsiyorum ve bu çalışmalarında kendilerine başarılar dilerim” dedi.

13 BİN 334 PERSONEL, 3 BİN 321 YATAKLA SAĞLIK HİZMETİ

İl Sağlık Müdürü Dr. Berna Öztürk ise, sağlık hizmetleriyle ilgili bilgilendirmede bulundu. Bir milyon nüfuslu Denizli’de 7 bin 226’sı kamu, geri kalanı üniversite ile özel sağlık tesislerinde olmak üzere 13 bin 334 personelle sağlık hizmeti sunulduğunu, 468 uzman hekim ve 451 pratisyen hekimle pek çok yan dalda hizmet veren çok güçlü bir sağlık ordusunun görev yaptığını söyledi.

Denizli’de 10 devlet hastanesi, 1 ağız ve diş sağlığı hastanesi, Güney, Çardak ve Serinhisar’da toplam 3 entegre devlet hastanesi, Pamukkale Üniversitesi ve 9 özel hastane ile birlikte Denizli’de yatak kapasitesinin 3 bin 321 olduğunu, bu konuda bir sıkıntı yaşanmadığını kaydeden Öztürk, il genelindeki yoğun bakım yatağı kapasitesini 524, nitelikli yatak sayısını da bin 862 olarak açıkladı.

VARDİYA POLİKLİNİKLERİ 16.00-23.00 SAATLERİ ARASI AÇIK

2017’de yılda hastanelerde 1,5 milyonu acil olmak üzere toplam 6 milyon 811 bin hasta muayenesi yapıldığını, 2018 yılında bu rakamın 7 milyon 391 bin hastaya ulaştığını bildiren Öztürk, “Acil muayenelere baktığımızda 2017 yılı 1 milyon 532 bin, 2018 yılı 1 milyon 514 bin acil muayene gerçekleştirilmiş, bunların yüzde 72’si kamu hastanelerindedir. Burada özellikle genel muayene sayısı yükselirken, acil muayene sayısının bir miktar da olsa düştüğünü görüyoruz. Bunda da 2018 yılında Bakanlığımızın tüm iller için başlatmış olduğu vardiya polikliniği uygulamasının etkili olduğunu görüyoruz. Denizli DH’de 2001 yılından bu yana zaten hizmet veren vardiya poliklinikleri bu uygulama sonrası 16.00-23.00 saatleri arasında hizmete devam etti. Ayrıca yeşil alan 2 uygulaması ile acil servislerde gerçek acil hastanın zamanında ve kaliteli hizmet alması için gerekli düzenlemeler gözden geçirildi. Tüm bunlar önemli ölçüde hastane poliklinik hizmetlerine yansıdı. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum: Gerçek acil olmayan hastalarımızı gece 23:00’e kadar uzman hekimlerimizin bulunduğu ilgili branşlara başvurmaya davet ediyorum” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ MOBİL KANSER TIRI’NI İLİMİZE KAZANDIRMAK”

Geçen yıl başlattıkları Pembe Şehir projesi ve kanser taramasına da değine Öztürk, “Kuşkusuz 2018 yılının en büyük projelerinden biri de bizim için Pembe Şehir Projesi oldu. Bununla ilgili yılın son aylarında başlattığımız projeyle hızlı bir yol kat ettik, birçok tekstil firmamızın bayan çalışanlarına eğitimler verdik, onları KETEM taramalarına davet ettik. Tabi İlçelerimizde de yapılan çalışmalarla tarama oranlarımızı yükselttik. Denizli’de taranmadık kadın kalmayacak diye başladığımız bu yolda özellikle mamografi taramalarında ilk etapta hedef nüfusun yarısını taramayı hedeflemiştik ve biz bunu başardık. Bu taramalar sonucu KETEM’lerde yapılan tarama sonuçlarına göre; 34 kişide meme kanseri, 28 kişide rahim ağzı kanseri erken evrede tespit edilerek tedavilerine başlandı. 2019 yılında hayırseverler ve bakanlığımız işbirliğinde Denizli’ye kazandırmayı hedeflediğimiz pembe prenses mobil kanser tarama tırı Denizlimiz için büyük bir kazanç olacaktır. Denizli sağlıklı kadınların sağlıklı nesillerin şehri, Denizli pembe şehir olacaktır” ifadelerini kullandı.