Pamukkale’deki esnafın ‘corona virüsü’ endişesi – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Pamukkale’deki esnafın ‘corona virüsü’ endişesi

Pamukkale’deki esnafın ‘corona virüsü’ endişesi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Ocak 2020 Cuma - 14:06Güncelleme: 24 Ocak 2020 Cuma - 14:06
Pamukkale’deki esnafın ‘corona virüsü’ endişesi

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyayı alarma geçiren ‘corona’ virüsü, özellikle Çin başta olmak üzere Uzak Asya ülkelerinden oldukça fazla ziyaretçi alan dünyaca ünlü Pamukkale’deki esnafı tedirgin ediyor. Pamukkaleli esnaflar ‘corona’ virüsü ile ilgili olarak gerekli önlemlerin alınmasını istiyor.

Geçtiğimiz yıl 2,5 milyon turisti ağırlayan Pamukkale’de esnaf ‘corona’ virüsüne karşı havaalanları başta olmak üzere gerekli sağlık tedbirlerinin alınmasını istiyor. Uzak Asya ülkeleri ile Çin’den gelen turistlerin travertenleri gezdikten sonra yemek, alışveriş, berber ve kuaför başta olmak üzere kişisel ihtiyaçlarını Pamukkale ve Karahayıt Mahallesindeki dükkanlardan sağlıyor. Bölgede uzun yıllardır berber dükkanı işleten Ali Tekin, müşterilerinin çoğunluğunun Çinli olduğunu anımsatarak, “Burası turistik yerde olduğu için genelde de Uzak Doğulular geldiği için ister istemez dükkana geldiklerinde içli dışlı oluyoruz. Biz onlara karşı önlem alıp maske takıyoruz. Geldikleri havaalanlarında ve buradaki havaalanlarında sıkı bir önlem alınmasını istiyoruz” dedi.

“YABANA ATILACAK BİR HASTALIK DEĞİL”

Lokanta işleten Tugay Kara ise, turizmle ilgilendiklerini ve iş yerlerine geliş gidişlerin fazla olduğunu kaydederek, gerekli önlemlerin alınması halinde kendilerinin hasta olmayacaklarını söyledi.

Fotoğrafçı Suat Fon tedbirlerin sadece Çin’de değil, Türkiye’deki havaalanlarında da alınması gerektiğine vurgu yaptı. Hastalığın yabana atılacak bir hastalık olmadığına dikkat çekerek,

 “Sadece Çin ile ilgili değil buraya her gün farklı milletlerden insanlar geliyor. Tehlike var ama bu anlamda önlemler alındığını da biliyoruz. Benim kız arkadaşım Çinli, ondan aldığım bilgi doğrultusunda havaalanından geçerken belli bir kontrolden geçiyorlarmış. Ama tek taraflı değil de çift taraflı sağlık kontrolünden geçilirse daha iyi olur. Öyle yabana atılacak bir hastalık olduğunu düşünmüyorum. Havaalanlarında yapılacak kontroller ile herkesin içi rahat olur.”

 

DENİZLİ (İHA)