Organlarıyla 2 kişiye hayat verdi – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Organlarıyla 2 kişiye hayat verdi

Organlarıyla 2 kişiye hayat verdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Nisan 2019 Cumartesi - 08:43Güncelleme: 6 Nisan 2019 Cumartesi - 08:44
Organlarıyla 2 kişiye hayat verdi

Denizli’de, geçirdiği beyin kanamasının ardından yaşamını yitiren 69 yaşındaki Hakikat Güvenir, bağışlanan böbrekleriyle 2 kişiye hayat verdi.

Yüksek tansiyon ve vertigo hastası olan Hakikat Güvenir, 31 Mart’ta baş dönmesi sonucu bayıldı ve hemen Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı Yapılan tahlil ve tetkikler sonucunda beyin kanaması geçirdiği saptanarak, nöroloji yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı.. Yoğun bakımda 6 gün boyunca yaşama tutunmak için mücadele eden Güvenir’in tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti.

Beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından Denizli Devlet Hastanesi Organ Nakli Birimi tarafından aile ile yapılan görüşmeler sonucunda Hakikat Güvenir’in organları bağışlandı. Bunun üzerine İzmir’den gelen ekipler tarafından 2 böbrek alınarak Ege Üniversitesi’nde organ bekleyen hastalara gönderildi.

İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Denizli’de organ bağış sayılarını arttırmak için hayata geçirdikleri Her Bağış Yeni Bir Hayat projesi kapsamında son bir ayda kadavradan 3 organ bağışı gerçekleştirdiklerini söyledi. Öztürk, “Öncelikle Hakikat Güvenir’in ailesine baş sağlığı diliyorum. Ailemiz yakınlarını kaybetmenin hüznünü bir kenara bırakarak, organ bağışında bulundu ve organ bekleyen hastalara umut oldular. Organ bağışının önemi her platformda anlatıyoruz. Denizli’de görüyorum ki başlattığımız Her Bağış Yeni Bir Hayat projesi vatandaşlarımız tarafından kabul görerek bize olumlu dönüşler vermeye başladı. Son bir ayda 3 kadavradan organ bağışı gerçekleştirdik. Organ bağışında bulunan tüm ailelerimize bir kez daha sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.