Bulgaristan’da ‘ölebilirsin’ denilen hasta PAÜ’de 1 günde taburcu oldu – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
13 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Bulgaristan’da ‘ölebilirsin’ denilen hasta PAÜ’de 1...

Bulgaristan’da ‘ölebilirsin’ denilen hasta PAÜ’de 1 günde taburcu oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Mayıs 2019 Salı - 11:33Güncelleme: 28 Mayıs 2019 Salı - 11:33
Bulgaristan’da ‘ölebilirsin’ denilen hasta PAÜ’de 1 günde taburcu oldu

Denizli sağlık alanında yurt dışından da hastaların şifa için geldiği merkezlerden olma yolunda hızla ilerliyor. Bulgaristan’da “ölebilirsin” denilerek ameliyatı riskli bulunun hasta, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi’nde gerçekleştirilen ameliyatla sağlığına kavuştu ve bir günde taburcu edildi.

Bulgaristan’da yaşayan 47 yaşındaki Nesrin Salim İlieva, yaşadığı rahatsızlık nedeniyle ülkesinde bir hastaneye gitti. Yapılan muayene ve tetkiklerin sonucunda sağ kolunu besleyen atardamar, toplardamar ve sinirleri çevreleyen, aynı zamanda göğüs bölgesine uzanan tümör olduğu belirlendi. Bunun ameliyatla alınmasının riskli olduğu, kolunu ve hayatını kaybetme riski bulunduğu söylendi. Bunun üzerine yaptığı araştırmaların ardından Denizli’ye gelen İlieva, PAÜ Kalp Damar Cerrahisi Kliniğine yatırıldı.

Tetkiklerin ardından Prof Dr. Bilgin Emrecan ve Dr. Kadir Çekirdekçi tarafından gerçekleştirilen ameliyat ile koldan, aksilla ve toraks duvarına uzanan yaklaşık 15 santimetre çapındaki tümoral kitle, kolu besleyen damar ve sinir yapılarından ayrılarak tamamen çıkarıldı. Yaklaşık bir saat süren ameliyat sonrasında serviste takip edilen hasta, ertesi gün taburcu edildi. Kontrolde herhangi bir sorun yaşanmayan hasta mutlu bir şekilde ülkesine uğurlandı.

Kontrol için tekrar PAÜ Hastanesi’ne gelen İlieva, “Sağ kolumda damarları saran büyük bir tümör vardı. Bulgaristan’da riskli bir ameliyat olduğu için hiçbir doktor müdahale etmek istemedi. Bunun üzerine sağlık turizmi konusunda gelişmeye açık olan PAÜ Hastanesini tercih ettik. Tüm riski göze alarak ameliyatımı başarıyla yapan, gösterdiği ilgi ve alaka için Prof. Dr. Bilgin Emrecan’a, tüm ameliyathane ekibine, servis hemşire ve ilgili poliklinik sekreterlerine güler yüzlü hizmetleri için teşekkürler” dedi.