Boğazından su geçmiyordu, şimdi yemek yiyebiliyor – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Boğazından su geçmiyordu, şimdi yemek yiyebiliyor

Boğazından su geçmiyordu, şimdi yemek yiyebiliyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Aralık 2018 Perşembe - 12:40Güncelleme: 13 Aralık 2018 Perşembe - 12:40
Boğazından su geçmiyordu, şimdi yemek yiyebiliyor

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi’nde gerçekleştirilen ameliyat ile su bile içemeyen hasta sağlığına kavuşturulup yemek yiyebilir duruma geldi.

Yutma güçlüğü ve kilo kaybı şikayeti ile PAÜ Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü’ne gelen 50 yaşındaki Erdal Yıldırım’a yapılan muayene ve tetkikler sonucu yemek borusu kanseri teşhisi konuldu. Hastalık nedeniyle yemek borusu tıkandığı için su dahi içemeyen Yıldırım ameliyata alındı. Genel cerahi ve göğüs cerrahisi ekiplerinin kapalı (laparoskopik torakoskopik) yöntem ile gerçekleştirdiği ameliyatla yemek borusu alınan ve yerine midesinden yemek borusu yapılan hasta sağlığına kavuştu.

“YUTKUNMA VE KİLO KAYBI ŞİKAYETİYLE GELDİ”

PAÜ Hastanesi Genel Cerrahi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Kağan Gökakın, ameliyatla ilgili açıklamasında, “Hastamız bize yutkunma ve kilo kaybı şikayeti ile başvurdu. Yapılan incelemeler sonucu hastamıza yemek borusu kanseri teşhisi konuldu. Ameliyat sonrası hastamız sağlığına kavuştu” dedi.

“MİDEDEN YEMEK BORUSU YAPILDI”

PAÜ Hastanesi Genel Cerrahi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muhammed Raşid Aykota ise, “Hastanın kapalı ameliyat ile yemek borusu alındı ve mideden yeni yemek borusu yapıldı. Açık ameliyat olsaydı, hastanın karın ve göğüs boşluğunun açılması gerekirdi. Ancak bu durumda hastanın ameliyat sonrası iyileşme dönemi uzun sürecekti. Kapalı yöntemde hastanın sadece göğüs bölgesinde küçük bir kesisi oldu. Bu ameliyat şehrimizde ve bölgemizde ilk kez yapıldı. Hastanemizde her türlü kanser ameliyatını kapalı yöntem ile yapar hale gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. PAÜ Hastanesi olarak bölgenin Onkolojik Cerrahi Merkezi olma yönünde emin adımlarla ilerliyoruz” açıklamasını yaptı.

“YEMEK BORUSU AMELİYATLARI RİSKLİ”

PAÜ Hastanesi Göğüs Cerrahi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Aydoğmuş da yemek borusu kanseri ameliyatlarının riskli olduğunun altını çizerek, “Bu ameliyatları son yıllarda birçok alanda tercih edilen ve kapalı olarak bilinen Laparoskopik-Torakoskopik yöntemle gerçekleştiriyoruz. Hastanın karnından ve göğüs boşluğundan açılan üç delikle kanserli kısmı çıkarıyor daha sonra da yemek borusu işlevi görecek şekilde mideden bir yemek borusu oluşturuyoruz” diye konuştu.

“SU BİLE İÇEMİTORDUM”

Sağlığına kavuşan Erdal Yıldırım,” Hastalığımı öğrendikten sonra çok üzüldüm. Denizli’de gittiğim hastanelerde bu ameliyatın çok riskli olduğu söylendi. Son çare olarak başvurduğum PAÜ Hastanesinde ameliyatımın yapılabileceğini söylediler. Yapılan ameliyat sonrası adeta yeniden doğdum. Daha önce su bile boğazımdan geçmezken şimdi rahatlıkla yemek yiyebiliyorum. Her geçen gün daha iyi oluyorum. Emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.