3 hastaneye Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım unvanı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. 3 hastaneye Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun...

3 hastaneye Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım unvanı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Mayıs 2019 Cuma - 12:52Güncelleme: 17 Mayıs 2019 Cuma - 12:52
3 hastaneye Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım unvanı

Bebek Dostu Hastane unvanına sahip olan Denizli Devlet, Servergazi Devlet Hastanesi ve Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne Türkiye’de az sayıda hastanede bulunan "Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım" unvanı verildi.

Sağlık Bakanlığımızca yürütülen “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı“ kapsamında, yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde anne sütü ile ilgili başarılı uygulamaları olan bebek dostu hastanelerin güncel bilgilerle eğitilmiş sağlık personeli ile anneleri, anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendiren, doğumdan hemen sonra annelere bebeklerini nasıl emzirecekleri konusunda yardımcı olan yoğun bakım ünitelerinin Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi olarak ödüllendirilmelerine karar verildi.

Bu kapsamda Denizli’de ilk defa bakanlık yetkililerince yapılan değerlendirmeden geçen Denizli Devlet, Servergazi Devlet ve Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri’nin yenidoğan yoğun bakım ünitelerindeki çalışmaları, Sağlık Bakanlığınca başarılı olarak değerlendirilerek "Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım" unvanı ile ödüllendirildi.

İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, 3 sağlık kurumuna “Bebek Dostu” unvanlarını da devam ettirmelerinden dolayı plaket ve teşekkür belgesi vererek teşekkür etti. Öztürk, “Bebeğin ilk aşısı olan anne sütü, birçok enfeksiyonun önlenmesinde önemli bir silahtır. Sağlık Bakanlığımızca yürütülen Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı kapsamında yapılan değerlendirmeler ile ilimizde mevcut üniversite, kamu, özel hastanelerimiz ve aile hekimlerimizin yüzde 98’i bebek dostu hastane unvanına sahiptir. Hedefimiz Altın Bebek Dostu İl unvanını almak” dedi.