15 yaşındaki Mustafa Emre’nin organları bağışlandı – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. 15 yaşındaki Mustafa Emre’nin organları bağışlandı

15 yaşındaki Mustafa Emre’nin organları bağışlandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Aralık 2018 Cuma - 13:13Güncelleme: 21 Aralık 2018 Cuma - 13:13
15 yaşındaki Mustafa Emre’nin organları bağışlandı

Henüz 15’indeydi Mustafa Emre... Trafik canavarı gelip onu buldu. “Yaşayacakların var, hayallerin var” demeden hayattan koparıp aldı. Ama o bağışlanan organlarıyla başka bedenlerde yaşayacak.

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde 16 Aralık’ta trafik kazası geçiren Mustafa Emre Taş, ağır yaralı olarak Denizli Devlet Hastanesi’ne getirildi. Acil servis, yoğun bakım, kısacası hastanenin tüm ekipleri seferber oldu onu yaşatabilmek için. O da direndi ama sadece 4 gün.

Beyin ölümünün gerçekleşmesinden sonra ailesi yapılan görüşmelere olumlu yanıt verip, Mustafa Emre’nin organlarını bağışladı. Bunun üzerine zamanla yarış başladı ve yapılan bildirimle ekipler geldi. Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nden gelen ekip kornealarını alırken, böbrekleri İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, , karaciğeri Bursa Acıbadem Hastanesi’ne götürüldü.

İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk Taş ailesine baş sağlığı dileyerek, “Taş Ailesi, 15 yaşındaki çocuklarını trafik kazası soncu kaybetti. Acılarını bağrına basarak, beyin ölümü gerçekleşen çocuklarının organlarını bağışladılar. Organ bekleyen aileler adına kendilerine minnettarlığımı sunuyorum. Unutmayalım organ nakli ancak beyin ölümü gerçekleşen hastalardan yapılmaktadır. Bu yüzden bir kez daha herkesi organ bağışında bulunmaya davet ediyorum” dedi.