PAÜ Hastanesi sağlık turizminde iddialı olacak – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. HASTANELER-SAĞLIK MERKEZLERİ
  6. /
  7. PAÜ Hastanesi sağlık turizminde iddialı olacak

PAÜ Hastanesi sağlık turizminde iddialı olacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Mart 2018 Çarşamba - 12:31Güncelleme: 14 Mart 2018 Çarşamba - 12:31
PAÜ Hastanesi sağlık turizminde iddialı olacak

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi, beyin cerrahisinde uygulanan “gamma knife” tedavisiyle sağlık turizminde yer alacak. Hastaneye 2016 yılında kurulan üniteden dünyada 150, Türkiye’de 11 merkezde bulunduğu bildirildi.

Sağlık turizmi konusunda hizmetleri geliştirmek ve tanıtmak amacıyla PAÜ Hastanesi’nde bir tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Başhekim Prof. Dr. İbrahim Türkçüer, başhekim yardımcıları, Başmüdür Erdinç Karataş, hastane müdürleri, İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Turizmi Birimi Yetkilisi Akile Kılınç, hastane satın alma birimi personeli, Beyin Cerrahisi AD. Başkanı Prof. Dr. Feridun Acar ve ilgili firma temsilcileri katıldı.

Başhekim Prof. Dr. İbrahim Türkçüer, toplantıda yaptığı konuşmada, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın talimatıyla sağlık turizmi alanında faaliyetlerin geliştirilmesi için ulusal ve uluslararası araştırma ve incelemeler yapıldığını belirtti.

İnsanların tedavi olma amacıyla başka bir ülkeye gitmeleri anlamına gelen sağlık turizminin Sağlık Bakanlığı’nın da çok önem verdiği bir konu olduğunu ifade eden Türkçüer, “Sağlık turizmi faaliyetlerimiz gamma knife tedavisi ile başlayacak olup, diğer bölümleri de kapsayacak şekilde devam edecektir. Sağlık turizminin hastanemize, Denizli ve ülkemize sağlayacağı katkıların önemini vurgulayarak, hastalarımıza en iyi hizmeti vermeye devam edeceğiz” dedi.

Beyin Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Feridun Acar da herhangi bir cerrahi kesi yapılmadan beyin tümörlerinde, beyin damar patolojilerinde ve nörolojik hastalıklarda tedavi yapılabilmesine olanak tanıyan bir radyocerrahi yöntemi olan gamma knife ünitesinin hastanede 2016 yılında faaliyete geçirildiğini, dünyada 150, Türkiye’de 11 merkezde bulunan yüksek teknolojili cihazın yurtdışından hastaların tedavisi için Denizli’ye gelmelerinde önemli bir avantaj olduğunu söyledi.