Denizli’de engelli raporu veren hastane sayısı 4 oldu – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. HASTANELER-SAĞLIK MERKEZLERİ
  6. /
  7. Denizli’de engelli raporu veren hastane sayısı...

Denizli’de engelli raporu veren hastane sayısı 4 oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Eylül 2017 Salı - 12:20Güncelleme: 26 Eylül 2017 Salı - 12:20
Denizli’de engelli raporu veren hastane sayısı 4 oldu

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Tavas Devlet Hastanesi’nde, engelli sağlık kurulu raporu verilmeye başlandı. Ayrıca engelli vatandaşlar için “engelli asistan kabini” kuruldu. Kabin üzerindeki butona basıldığında, personel engelli vatandaşı karşılayıp hastane içinde refakat edecek.

Engelsiz hastane olma sloganıyla çalışmalarını sürdüren Tavas Devlet Hastanesi’nde, 2 yeni hizmet daha başladı. Denizli Devlet, Servergazi Devlet ve Acıpayam Devlet hastanelerinden sonra şimdi de Tavas Devlet Hastanesi’nde sağlık kurulu raporu verilecek. Her perşembe özür oranı, maluliyet, vasi tayini, bakım hizmeti gibi talepler oluşturulan heyette görüşülerek, karara bağlanacak.

Denizli’de engelli raporu veren hastane sayısı 4 oldu

KABARTMALI YÜRÜYÜŞ YOLU VE ENGELLİ KABİNİ

Tavas Devlet Hastanesi’ndeki bir diğer uygulama ise, görme engelliler için sağlık kurumunun ana girişinden başlayan 100 metre uzunluğunda kabartmalı yürüyüş yolu. Yürüyüş yolunun sonuna da engelli asistan kabini yerleştirildi. Kabinde bulunan butona basıldığında, hasta karşılama ve yönlendirme görevlisi hızla geliyor ve engelli hastaya refakat ediyor.

Hasta öncelikle ilk kayıtta muayene olmak istediği poliklinikten sırasını alıyor. Muayene olacağı polikliniğe ve sonrasında laboratuvar, röntgen gibi birimlere erişimini sağlıyor. Ayrıca görme engelli vatandaşlar, sesli konuşma özelliği olan ve Braille alfabesinin de bulunduğu hastane yerleşim krokisinden faydalanarak gitmek istediği yeri rahatlıkla bulabiliyor.

Denizli’de engelli raporu veren hastane sayısı 4 oldu

ENGELSİZ HASTANELERDE SAĞLIKTA KALİTE ARTACAK

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, 3 hastanede verilen sağlık kurulu raporlarına Tavas Devlet Hastanesi’ni de eklediklerini, ilçede bulunan vatandaşların rapor için il merkezine gelmeden hastane bünyesinde oluşturulacak heyette işlemlerini yapabileceklerini söyledi. Öztürk, “Tavas Devlet Hastanesi’nde tüm hekim kadrolarının tamamlanmasıyla bakanlığımıza başvuruda bulunduk. Bakanlığımız da başvurumuzu onayladı ve bundan sonra Tavas Devlet Hastanesi’nde her perşembe sağlık kurulu raporu verilebilecek. Böylece hastalarımız merkezde bulunan hastanelere gelmeden rapor işlemlerini ilçelerinde kolayca halledebilecek” dedi.