PAÜ Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi 2019’da bitecek – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. HASTANELER-SAĞLIK MERKEZLERİ
  6. /
  7. PAÜ Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon...

PAÜ Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi 2019’da bitecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Temmuz 2018 Perşembe - 10:57Güncelleme: 5 Temmuz 2018 Perşembe - 10:58
PAÜ Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi 2019’da bitecek

Pamukkale Üniversitesi’nin (PAÜ) Karahayıt’ta başlattığı Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin 2019 yılının sonlarına doğru tamamlanacağı bildirildi.

Denizli’yi 2000 yıl öncesindeki gibi yine sağlık kenti yapacak halkalardan ilki olan PAÜ Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin inşaatı devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Akarlar İnşaat Firması Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar, rektör yardımcıları Prof. Dr. Erdinç Duru ve Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, PAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çiftçi, PAÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Mehmet Ali Sarı, PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer, PAÜ Hastaneleri Başhekim Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Erhan Uğurlu, Pamukkale Nobel Tıp Merkezi Kaplıca Kür Hekimi, Mesul Müdürü ve Rektör Danışmanı Dr. Turgay Sehil, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Azmi Gün ile birlikte hastane inşaatında incelemelerde bulundu.

96 YATAKLI OLACAK

Sağlık tesisiyle ilgili bilgi veren PAÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Azmi Gün, PAÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin 19 bin 746 metrekarelik arsa üzerinde yapıldığını, dört ayrı blok şeklinde 96 yataklı olarak tasarlandığını söyledi. Toplam inşaat alanının 23 bin 326 metrekare olduğunu ifade eden Gün, 100 araçlık kapalı ve 30 araçlık açık otoparkın yanı sıra, yeşil alan için 8 bin metrekare ayrıldığını belirtti

Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ise, hastanenin uzun zamandır gündemde olduğunu anımsatarak, sağlık tesisi hizmete girdiğinde ülkedeki önemli termal tedavi merkezleri arasında yer alacağını ifade etti. Bağ, “Karahayıt bölgesi, kısa sürede sağlık ve turizm yerleşkesi haline dönüşerek ulusal ve uluslararası platformlarda marka olacak. Bu bölgede yer alacak PAÜ Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile ülkemiz ve Denizli artık modern bir ‘termal kür ve sağlık merkezi’ne kavuşacak” dedi.