Bahtiyar: Üreten Denizli sporun merkezi olacak – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Bahtiyar: Üreten Denizli sporun merkezi olacak

Bahtiyar: Üreten Denizli sporun merkezi olacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Mart 2019 Pazar - 16:47Güncelleme: 18 Mart 2019 Pazartesi - 13:03
Bahtiyar: Üreten Denizli sporun merkezi olacak

Millet İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İYİ Partili Ümit Bahtiyar, üreten Denizli’nin sporun da merkezi olacağını, sporun çeşitli branşları için sahalar hazırlayacaklarını, Denizli’nin drift ve güvenli hız alanları, buz hokeyi sahası, mahalle kulüpleri, mahalle spor merkezleri, Denizlispor alt yapı akademisi ve Denizlispor ile sportif bir kent konumuna geleceğini söyledi.

Denizli EcuTech ChipTunnig Kulübü üyeleri, Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İYİ Partili Ümit Bahtiyar’ı ziyaret etti. Ziyarette güvenli hız alanları projesinden söz eden Bahtiyar, sporla ilgili planlamalarını da anlattı.

Göreve geldiklerinde, Üreten Denizli Modeli ile kentin sosyal yaşamını güçlendirecek sportif faaliyet projelerini hayata geçireceklerini, Denizli’nin spor turizminde markalaşması için gereken her şeyi yapacaklarını dile getiren Bahtiyar, “Üreten Denizli Modeli’nde spor, hem sosyal etkinlikler hem de sağlıklı yaşam için olmazsa olmazımız. Faaliyet gösteren profesyonel ve amatör spor kulüplerimizi desteklemenin yanında toplumumuzun her kesimine sporu yaymak amacıyla projelerimizi hem kent merkezinde hem de ilçelerimizde uygulamaya koyacağız. Ayrıca farklı branşlarda spor dallarının gelişmesi için gerekli çalışmalar sürdüreceğiz” dedi.

“ALTYAPI AKADEMİSİ İLE DAHA GÜÇLÜ DENİZLİSPOR”

Bahtiyar, öncelikle Denizli’nin en önemli markası Denizlispor’un güçlendirileceğinin altını çizerek, “Denizlispor’un marka değerini güçlendirmesi ve güçlü bir altyapıya sahip olması için her türlü destek verilecek. Denizlispor’un güçlü bir altyapıya sahip olması için yaşama geçireceğimiz projelerden biri Denizlispor Altyapı Akademisi. İçinde antrenman ve maç sahaları, sosyal tesisleri, derslikleri, fizyoterapi ve sağlık merkezli ile eğitim merkezinin yer alacağı Denizlispor Altyapı Akademisi, ilimizde hem Denizlispor’un hem de futbolun gelişmesi adına önemli projelerimiz arasında yer alacak” açıklamasını yaptı.

“AMATÖR SPOR KULÜPLERİ TEŞVİK EDİLECEK”

Sporun günlük yaşamda geniş bir yer almasının önemli olduğunu vurgulayan Bahtiyar, “Sporun vatandaşlarımızın yaşamında geniş bir şekilde yer alması ve günlük alışkanlıklarından biri haline gelmesi için, kent merkezinin yanı sıra ilçelerimizdeki mahallelerde de mahalle spor merkezleri kuracağız. Mahalle spor merkezleri her yaştan ve herkesimden vatandaşımıza hizmet edecek. Mahallelerimizde farklı branşlardaki amatör spor kulüplerini de teşvik ederek mahalle takımlarının kurulmasında ve turnuvaların düzenlenmesinde öncü olacağız. Takımlarımıza altyapıdan sosyal tesislere kadar farklı alanlarda destek vereceğiz” diye konuştu.

FARKLI DALLARDA SPORTİF ALANLAR OLUŞTURULACAK

Denizli’yi spor turizminde de marka yapacaklarını kaydeden Bahtiyar, “Son dönemde farklı spor branşları arasında öne çıkan spor dalları arasında yer alıyor. Denizli’de, bu alanda spor yapmak isteyen vatandaşlarımız için buz hokeyi sahası yapacağız. Ayrıca son yıllarda sporseverler tarafından tercih edilen sporlar arasında yer alan squash diye de bilinen duvar tenisi alanları oluşturacağız. Golf tutkunları için Denizli’miz ve ilçelerinde uygun alanlarda golf sahaları kuracağız. Golf sahalarının aynı zamanda spor turizmine ivme kazandıracak etkinlerimiz arasında yer alıyor.Hız tutkunları için yaşama geçireceğimiz projede ise güvenli hız ve drift alanları oluşturulacak. Güvenli hız ve drag alanları ile trafik güvenliği ve can güvenliği önlemleri alınan bu tesiste adrenalin tutkunları yarışlar ve şovlar gerçekleştirebilecek” ifadelerini kullandı.