İYİ Parti’nin Buldan adayı Temel Başbuğ oldu – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. İYİ Parti’nin Buldan adayı Temel Başbuğ...

İYİ Parti’nin Buldan adayı Temel Başbuğ oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Ocak 2019 Salı - 21:49Güncelleme: 22 Ocak 2019 Salı - 23:55
İYİ Parti’nin Buldan adayı Temel Başbuğ oldu

“İYİ Parti Buldan’da belediye başkan adayı çıkaracak mı?” sorusunun yanıtı belli oldu. İYİ Parti’nin CHP’nin de aday çıkardığı Buldan’da yarışa kendi adayıyla katılacağı, adayın da Temel Başbuğ olacağı bildirildi. Kendisiyle görüştüğümüz Başbuğ, adaylık bilgisinin kendisine ulaştığını söyledi.

Millet İttifakı’nı oluşturan CHP ile İYİ Parti arasında uzayıp giden görüşmelerin ardından, akşam saatlerinden itibaren yeni gelişmeler yaşanıyor. Pamukkale’de kendi adayıyla seçime katılacağı iddia edilen İYİ Parti, Buldan’da da adayını belirledi. İYİ Parti, Buldan Belediyesi eski Başkanı Temel Başbuğ’u aday gösterdiği öğrenildi.

BAŞBUĞ DOĞRULADI

Kendisiyle görüştüğümüz Temel Başbuğ, “Bekliyorduk… Aady olacağımız gibi bir hazırlığımız vardı. Sadece netleşmesini bekliyorduk. İlçe teşkilatımıza bilgi gelmiş, ilçe başkanımız da bana bildirdi” ifadelerini kullandı.

8 YIL BULDAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPTI

İYİ Parti’nin aday gösterdiği Temel Başbuğ, 1999-2007 yılları arasında Buldan Belediye Başkanlığı yapmıştı. 2007’de milletvekili adayı olmak üzere görevinden istifa etmesiyle yerine Mustafa Fahri Şevik, Buldan Belediye Başkanı olmuştu.