İYİ Parti’de il ve ilçe başkanlarının istifası istendi – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
9 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. İYİ Parti’de il ve ilçe başkanlarının...

İYİ Parti’de il ve ilçe başkanlarının istifası istendi

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 30 Ağustos 2018 Perşembe - 19:54Güncelleme: 30 Ağustos 2018 Perşembe - 20:02
İYİ Parti’de il ve ilçe başkanlarının istifası istendi

İYİ Parti’de Olağanüstü Büyük Kongre’den sonra yeni bir sürece girildi. İYİ Parti lideri Meral Akşener, tüm il ve ilçe başkanlarının istifasını istedi.

İYİ Parti’de flaş bir gelişme yaşandı. Genel Başkan Meral Akşener, başkanlık divanı toplantısında, il ve ilçe teşkilatlarında revizyonu hızlandırmak için il ve ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyelerinin istifalarını istedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, bu gelişmenin ardından tüm il ve ilçe teşkilatlarına bir yazı göndererek, istifa konusunda alınan tavsiye kararını bildirdi. Yazıda, “Bütün il başkanlarımızın sorumluluk içinde hareket ederek alınan tavsiye kararının gereğini yerine getireceğine dair inancımı belirtir, çalışmalarınızda başarılar dilerim” dedi.

AKGÜN: GEREĞİ YERİNE GETİRİLECEK

İYİ Parti İl Başkanı Hasan Akgün, D20haber.com’a yaptığı açıklamada, dün Ankara’da olduğunu, yerel seçimlere yönelik hazırlık için gerekli görülen revizyonu hızlandırmak için böyle bir sürecin başlayacağından bilgisi olduğunu söyledi.

Genel merkez yazısının kendilerine ulaştığını belirten Akgün, “İstifa için bir tarih var mı?” sorumuza “Bir tarih yok ama en kısa sürede olması gerekiyor. Pazartesi günü il yönetimini toplayıp istifa kararını alacağız” dedi.

YENİ TAKVİM

Milletvekili seçiminde aday adaylığı nedeniyle teşkilatlarda boşalma olduğunu kaydeden “14 arkadşımız istifa etmişti aday adaylığı için. Şimdi yeni bir seçime hazırlanılacak. Bu nedenle teşkilatların dinamik bir yapıya kavuşturulması isteniyor. Biz istifa ederiz, genel merkez atamayı yapar. 45 gün içinde de kongrelerin yapılması gerekiyor. Ancak yerel seçim takvimine göre bu yeniden şekillenebilr, atanan yönetimlerden devam etmeleri istenebilir” diye konuştu.