İYİ Parti Merkezefendi’de aday çıkarmıyor – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. İYİ Parti Merkezefendi’de aday çıkarmıyor

İYİ Parti Merkezefendi’de aday çıkarmıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Ocak 2019 Salı - 12:45Güncelleme: 29 Ocak 2019 Salı - 14:09
İYİ Parti Merkezefendi’de aday çıkarmıyor

İYİ Parti Merkezefendi'de belediye başkan aday çıkarmayacak. Açıklamayı İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk yaptı.

İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar ve CHP Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Şeniz Doğan, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenledikleri ortak basın toplantısında gündeme bomba gibi düşen açıklamalarda bulundular. İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk beklenen açıklamayı yaptı ve “ Merkezefendi’de aday çıkarmıyoruz” dedi.

Merkezefendi’de saha araştırmaları, anket sonuçları ve CHP adayı Şeniz Doğan’ın çalışmalarını değerlendirdiklerini belirten Öztürk, “Şeniz hanımın çalışmalarının çok iyi noktada olduğunu gördük. Merkezefendi’de aday çıkarmıyoruz” diye konuştu. Öztürk, Pamukkale ile ilgili bir soruya “Denizli’de 3 ilçede birleştirme yapılmasını uygun gördük. Merkezefendi’de İYİ Parti olarak biz aday çıkarmıyoruz. CHP’den de Pamukkale için benzer anlayışı bekliyoruz. Bu konuda görüşmelerimiz de oldu. Cumartesiye kadar netleşir” yanıtını verdi.

Öztürk, Buldan’da ise İYİ Parti’nin de CHP’nin de kendi adaylarıyla seçime katılmasının uygun görüldüğünü ifade etti. Öztürk, belediye meclis adaylarının ise ortak listeyle girilebileceğini belirtti.

BAHTİYAR: KAZANMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK

İttifakın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar ise “Kimse Denizli’den büyük değil. Sonuç almak üzere yola koyulduk. Kazanmak istiyoruz. Yerelde daha iyi sonuç alabilmek için milletvekilleri, il ve ilçe başkanları çaba sarf etti. Bu noktaya gelindi. Teşekkür ediyorum. 31 Mart’ta zafere ulaşacağız. Bu inançla yola çıktık” dedi.

DOĞAN: GÜZEL BİRLİKTELİK ORTAYA ÇIKTI

CHP Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Şeniz Doğan da “ Güzel bir birliktelik ortaya çıktı. Sonuç alacağımızı biliyoruz. Kazanmak için çalışıyoruz. Kazanan, Millet İttifakı olacak. Kazanan, CHP ve İYİ Parti olacak” ifadelerini kullandı.