Öztürk’ten “bu kavşak AK Parti İl Başkanı için mi?” sorusu – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Öztürk’ten “bu kavşak AK Parti İl...

Öztürk’ten “bu kavşak AK Parti İl Başkanı için mi?” sorusu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Ekim 2019 Çarşamba - 11:04Güncelleme: 2 Ekim 2019 Çarşamba - 11:05
Öztürk’ten “bu kavşak AK Parti İl Başkanı için mi?” sorusu

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a Cankurtaran’daki kavşak düzenlemesinin AK Parti İl Başkanı ve ailesinin özel mülklerine giden yolu kısaltmak için yapılıp yapılmadığını sordu.

İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk, Cankurtan’daki karayolu kavşağı düzenlemesini meclise taşıdı. TBMM Başkanlığına, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Öztürk, şehirlerarası yollarında en az 3 bin 500 metre mesafe aralığında kavşak yapılmasının uygun görüldüğünü, ancak Denizli- Antalya karayolunun Cankurtaran geçişinde buna uyulmadığını belirtti.

Önergesinde, “Tavas makasına takriben 1900 metre mesafe aralığında geri dönüş kavşağı yapımı devam etmektedir. Yapılan kavşağın AK Parti Denizli İl Başkanı ve ailesine ait özel mülklere giden yolda dönüşü kısaltmak üzere yapıldığı iddia edilmektedir” ifadesine yer veren Öztürk, Bakan turhan’a şu soruları yöneltti:

1-Mesafeden dolayı köylerin giriş çıkış noktalarına kavşak müsaadesi verilmezken, kişiye özel uygulama yapılmasının nedeni nedir?

2-Uygulama iddia edildiği gibi kişiye özel değil ise, neden 3500 metrelik mesafe dikkate alınmadan, karayolu üzerinde geri dönüş kavşağı yapılmasına gerek duyulmuştur?

3-Şehirlerarası yoğun trafiği ile bilinen bahse geçen alana, mevzuata aykırı şekilde kavşak yapılması can ve mal güvenliği açısından tehlike arz etmeyecek midir?

4-Denizli genelinde bir çok noktada yol çalışmaları maliyetinin yüksekliği nedeniyle müteahhitleri tarafından bırakılırken, bahsi geçen noktada yürütülen çalışmanın hızla devam etmesinde AK Parti Denizli İ Başkanının etkisi nedir?

5-Beldelerde seçim öncesinde söz verilen şehir içi yol çalışmalarına neden başlanmamıştır? İl Başkanına verilen söz tutulurken, vatandaşa verilen yol sözünün de tutulması düşünülmekte midir?