İYİ Parti Milletvekili Öztürk’den Bakan Selçuk’a zor sorular – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. İYİ Parti Milletvekili Öztürk’den Bakan Selçuk’a...

İYİ Parti Milletvekili Öztürk’den Bakan Selçuk’a zor sorular

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Mayıs 2019 Perşembe - 14:03Güncelleme: 30 Mayıs 2019 Perşembe - 14:03
İYİ Parti Milletvekili Öztürk’den Bakan Selçuk’a zor sorular

İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk, devlet koruması altındaki çocuklara ödenen nakdi yardımlarla ilgili bazı iddiaları soru önergesiyle gündeme getirdi. Öztürk, bazı çocuklara yardımların doğrudan verilmediği, yardım alma hakkını kaybedenlere ise ödeme yapılmanın sürdürüldüğü iddialarını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a sordu.

İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlaması istemi ile TBMM Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde, Denizli’de bakanlığa bağlı yurtlarda kalan çocuklardan kurum değişikliği ya da reşitlik gibi sebeplerle ayrılması gerekenlerin usulsüzlük yapılarak hala yardım alacaklar listesinde gösterildiği ve yetimlerin harçlıklarına göz dikildiği iddialarının ayyuka çıktığını belirtti.

Bu iddiaların üzerinin örtülmesi için Denizli Defterdarlığı’na para iadesi yapıldığı yönündeki duyumları akıbetini ve açılan bir soruşturma olup olmadığını soran Öztürk, kapsamlı bir araştırma yapılmasını istedi.

BAKANA SORULAR

Öztürk’ün TBMM Başkanlığına Bakan Selçuk’un yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesi şöyle:

1-Son 10 yıllık dönemde, ailesi tarafından bakımı sağlanamadığı ve/veya çeşitli nedenlerde Devlet koruması altına alınan çocuk sayısı kaçtır?

2-Bu kapsamda Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumlarında barınan çocuk sayısı ne kadardır?

3-Devlet korumasına alınarak Sevgi Evlerinde barındırılan çocuk sayısı ne kadardır?

4-Devletin koruması altındakiler ile yoksul ve gençlere yapılan sürekli yardımlar kapsamında, çocuklara ödenen aylık yardım tutarı ne kadardır?

5-Çocukların yaşlarına göre ödenmesi gereken yardımların hak eden çocuklara doğrudan verilmediği yönündeki iddialar doğru mudur?

6-Denizli iline bağlı yurtlarda yardım alma hakkını kaybettiği halde (reşit olduğu için ayrılan veya eğitim kurumu değişikliği vb.) Bakanlığınıza gereken bildirim yapılmadığı için Kurum yönetimince yetim çocuklara verildiği gibi gösterilen harçlıklara göz dikildiği iddiası doğru mudur?

7-Bu durumun tespit edilmesinden sonra İdari işlem başlatmak yerine, durumu kurtarmak adına Denizli Defterdarlığına para iadesi yapıldığı iddiası doğru mudur?

8-Bu iddia ile ilgili olarak herhangi bir idari işlem başlatılmış mıdır? Başlatılması düşünülmekte midir?